Årsaken er at Oppdal spekemat satser på salg av lokal mat fra egen butikk fra i sommer. Det er Adelino De Almeida Borges, som i dag er et kjent smil i ferskvareavdelingen hos Domus, som skal lede den nye lokalmat-butikken.

- Vi er skuffet

- Hensikten er å gi et supplement til hyttefolket, turistene og lokalbefolkningen, og ikke konkurrere med de etablerte kjedene. Målet er å tiltrekke seg nye målgrupper til Oppdal, og lage en spesialforretning, sier daglig leder Harald Halmøy i Oppdal spekemat AS til Adresseavisen.

- Men Coop Oppdal er ikke like fornøyd med vår etablering av egen butikk. Vi har fått beskjed om at vi må ut med varene våre ved Domus Oppdal. Det er vi skuffet over - og det overrasker oss. Jeg håper de tenker seg om, og at vi fortsatt får selge våre produkter på Domus, sier Halmøy.

Han legger til at Oppdal spekemat har vært i samtale med alle andre lokale aktører, som bejubler tiltaket fra spekemat-produsenten.

- Ikke sure

Sjefen i Coop Oppdal, Morten Erik Stulen, sier at han ikke har kastet ut Oppdal spekemat fra butikkhyllene.

- Vi har sagt at i og med at de starter egen virksomhet vil ikke vi konkurrere med de produktene de skal selge der. Vi skal fortsatt ha produktene i Coop-hyllene.

- Så dette er ment som et håndslag til den nye butikken?

- Ja, vi vil ikke konkurrere med dem. Da vil vi heller selge andre produkter.

- Er dere sure på dem?

- Nei, vi er ikke sure på dem. Vi ønsker dem lykke til. Det er en fordel for dem at vi ikke skal konkurrere med deres produkter, mener Stulen, som understreker at Coop Oppdal skifter leverandører hele tiden.

Stulen medgir at han ikke liker tanken på at lokale produsenter kan bli medeier i den nye butikken som vil bli liggende vis-a-vis Skifer Hotel.

- Da blir det noe helt annet. Hvis mange produsenter går inn på eiersida av matbutikken, og konkurrerer med oss, er det naturlig for oss å vurdere om vi selge deres produkter.

- Flerrer dere muskler nå?

- Nei, dette er helt naturlig. Da blir de konkurrenter.