Frp-lederen kom med sterke angrep på miljøbevegelsen og andre politiske partiet da hun i Bergen lørdag innledet den første av fire klimapolitiske konferanser som Frp skal holde i vår.

– Regjeringen Stoltenberg og miljøbevegelsen driver symbolpolitikk som gjør det dyrere å fly, kjøre bil og reise. Frp vil ikke være med på å plage folk med slik symbolpolitikk, sa Jensen.

Alternative forslag

I stedet for høyere avgifter og restriksjoner vil Frp utvikle teknologi og løsninger som kan gi langt større miljøeffekter.

– Hvis vi legger sammen all transport på veien, i lufta og til sjøs i Norge, så er CO2-utslippene bare en firedel av Polens største kullkraftverk, sa Frp-lederen.

Hun lovet de rundt 250 Frp-medlemmene som deltok på konferansen at partiet vil holde debatten i gang og komme med alternative forslag.

Står godt

På spørsmål om det er vanskelig for partiet å stå alene i klimapolitikken sier Jensen at partiet er vant til å stå alene.

– Vi har stått alene i mange viktige saker og stått godt. Det er jeg stolt av, sier hun.

– Vil klimapolitikk bli en hovedsak i valgkampen neste år?

– Det er nok mange politikere som kunne tenke seg det. Men jeg tror andre spørsmål, som eldreomsorg, helse og personlig økonomi vil bli viktigere, sier Jensen til NTB.

Hun understreker samtidig at partiet vil delta i klimadebatten og at konferansene holdes for å drøfte disse spørsmålene med medlemmer og tillitsvalgte.

Foto: SCANPIX