- I løpet av natta har vi hatt sju personer innom drukkenskapsarresten her i Trondheim. Noen har vært overstadig og noen har nok vært kranglete, men det har vært en natt på det jevne, sier operasjonsleder Ann Kristin Øie hos politiet i Trøndelag.

Halloween skapte bry for politiet i Bergen

- Først var det et vitne som observerer en bil i sentrum, der et automatvåpen stikker ut på passasjersiden foran. Bilen parkerer, og vitnet ser en person som har pistol i buksa og maskingevær langs siden, uttalte operasjonsleder Terje Magnussen i Vest politidistrikt til Dagbladet.

Personen skal ha gått inn på et utested, og politiet valgte å iverksette tiltak.

- Det viser seg å være lekevåpen, som vi nå har tatt beslag i. Selv om det er halloween, er ikke dette bra i det hele tatt, sier operasjonsleder Magnussen til Dagbladet.

Personen med lekevåpnene ble anmeldt.

Fikk også meldinger om en person med bombevest

- Vi har fått melding om en person som gikk med bombevest på Torgallmenningen. Det er heller ikke bra, uttalte operasjonsleder Magnussen til Dagbladet.

Ifølge VG var dette en mann i 30-årene som i tillegg var utstyrt med en ekte kniv. Også han blir anmeldt.

Allerede klokka 22.56 lørdag kveld meldte politiet i Hordaland om hendelsene på Twitter. De meldte at personer aktivt hadde vist fram våpen i forbindelse med halloween-feiring i Bergen sentrum. Politiet understreket at lekevåpen og våpen ikke har noe å gjøre på offentlig sted, og samtidig at forholdene vil bli anmeldt.