- Jeg ble sjokkert da jeg så soverommet, mitt, innrømmer Martin Daling Brenne (23) fra Levanger.

Han dro til Tyrkia på ferie med kjæresten, og sa ikke noe til kameratene før han sendte et bilde fra flyet. Det skulle han ikke ha gjort.

4400 kopper på gutterommet

Kameratgjengen fikk dermed ei uke på seg til å tenke ut en grundig hevn.

- Det sto 4400 kopper på soverommet mitt, og alle som sto på gulvet var fulle av vann, sier Daling Brenne.

Saken ble først omtalt på Verdalingen.no.

Moren var med på spøken

23-åringen kom hjem i 02-03-tida natt til torsdag etter at flyet ble forsinket. Daling Brenne var trøtt og sliten, og ville bare legge seg i senga på gutterommet.

- Da jeg åpnet døra så ble jeg stående og bare stirre på koppene. Jeg ble helt stille, mens resten av familien sto og lo, sier han.

Daling Brenne bor fortsatt hjemme hos mor, og i tillegg til henne var også lillebror, en onkel og to søskenbarn til stede da den store hevnen ble avslørt.

- De synes jo selvsagt det var «støggarti», og mamma hadde tydeligvis vært en alliert, sukker han.

Brukte fire timer

Før han kunne legge seg til å sove måtte han fjerne koppene med vann, og det skulle vise seg å ta en time. Kameratene hadde ikke spart på vannet, og Daling Brenne har i ettertid fått vite at de brukte 200 liter for å fylle koppene.

Ståle Veie-Rosvoll, Tommy Valstad, Tor Ove Urvold, Thomas Kjesbu, Robert Kverkild, Bjørnar Hermann og Frank Robert Breding har avslørt at de brukte fire timer på å sette koppene på plass.

- Jeg hadde aldri trodd de ville finne på noe sånt. De hadde vært på Europris Verdal og kjøpt alle plastkoppene der, før de dro til Levanger for å kjøpe enda flere, forteller Daling Brenne.

Lover at det blir hevn

Han lover at det vil bli en hevn, men at det vil ta sin tid å overgå kameratens spøk. Noe av bakgrunnen for spøken skal også være at han har sett mindre til kameratene etter at han fikk seg kjæreste.

Kamerat Thomas Kjesbu forteller at ideen ble klekket ut av Ståle Veie-Rosvoll.

- Alle sju var ikke der samtidig, det ble gjort på skift. Jeg kom etter to timer og da var de andre godt i gang. Det ble jo en artig spøk, fastslår Kjesbu.

Martin Daling Brenne innrømmer at han aldri ville trodd at kameratene kunne være så oppfinnsomme. Foto: privat