- Det er ikke akkurat dagligdags, sier Terje Alstad.

Han er daglig leder ved Bilskadesenteret Skogn, og forteller om den litt uvanlige «innbruddstyven» som utløste innbruddsalarmen fredag kveld.

Det var Trønder-Avisa som først omtalte saken.

Glassbiter overalt

Det i seg selv er ikke uvanlig, skal vi tro Alstad, for falsk alarm hender titt og ofte. Men som alltid rykket en av de ansatte ut til verkstedet.

- Han fikk se et stort hull i vinduet som har dobbelt glass. Rett innenfor lå det en fugl, som han raskt skjønte var en hønsehauk. Det var glassbiter overalt på innsiden, men vi fikk ikke gjort noe mer enn å teipe vinduet etter beste evne, sier Alstad.

Se video: Spiste due midt på Nordre

- Ikke opplevd maken

Selv var han borte, og først søndag fikk han med egne øyne se hva hauken hadde gjort.

- Det er ikke uvanlig at fugler flyr inn i vinduer, men jeg har aldri opplevd at fuglen blir liggende på innsida av vinduet. Den må ha hatt en utrolig fart, for den veier ikke mer enn 850 gram. Det var glassbiter som faktisk ødela litt av lakken på en bil som sto her inne. Glassmesteren som var her hadde heller ikke opplevd maken, sier Alstad, som ringte politiet, og fikk bekreftet at hauken er fredet.

Følg adressa.no på Facebook

Følg Adresseavisen på Instagram her

Hedersplass på kontoret

- Hva skjer med den nå?

- Vi bestemte oss for å sjekke ut muligheten til å stoppe den ut, og etter noen telefoner ser det ut til at det går i orden. Etter utstoppingen blir den stående på kontoret mitt. Jeg har sjekket litt rundt, og det viser seg jo at det blir færre og færre hauker, så det er litt spesielt, sier Alstad.

Og ikke blir det flere ved at de som er igjen flyr gjennom verkstedvinduer.

Den fløy fort, høssehauken, som smalt tvers gjennom dobbeltvinduet i verkstedet. Foto: Leif Arne Holme