Det skriver Betania Malvik i en pressemelding, ifølge Malvik-bladet.

- For mange pasienter har dette vært en godt egnet metode for å bearbeide hendelser og få innsikt i egne opplevelser. Imidlertid er psykodrama omstridt. Noen fagmiljø reiser stadig tvil om effekten av denne metoden. Dette er bakgrunnen for at Betania Malvik nå velger å slutte med psykodrama, opplyser direktør Ingfrid Eggen Skogrand i pressemelding, skriver Malvik-bladet.

- Pasientene skal føle seg trygge på behandlingen vi gir og samfunnet skal ha tillit til våre behandlingsmetoder. Derfor finner vi det riktig å ikke lenger ha psykodrama som en del av vårt behandlingstilbud, fortsetter Eggen Skogrand.

Krass kritikk

Adresseavisen har tidligere skrevet om Statens helsetilsyns krasse kritikk av traumeenheten ved Betania Malvik. De påpekte at en alvorlig psykisk syk kvinne kan ha fått falske minner om overgrep etter at hun deltok i en psykodrama-time. I etterkant har flere personer innenfor fagmiljøet vært kritisk til bruk av behandlingsmetoden.

Fortsatt døgntilbud

Direktør Skogrand påpeker at de fortsatt skal ha et forsvarlig døgntilbud ved traumeenheten.

- Pasientene skal være sikre på at de blir godt ivaretatt. I den videre behandlingen vil vi fortsatt gi tilbud både individuelt og i gruppe. Målet for behandlingstilbudet er at pasientene skal få hjelp til å ta tilbake makt og styring i eget liv og utvikle positiv egenforståelse og økt selvrespekt i pakt med egne verdier, sier hun til lokalavisa.