Morgentimene har vært hektiske ved teknisk drift i Verdal kommune. Mannskaper har vært ute og inspisert alle svake punkt som kan skape problemer med altfor mye regn. Meteorologene har varslet ekstreme nedbørsmengder på opptil 130 millimeter det neste døgnet.

- Dette ser foreløpig greit ut, sier Snorre Wold ved teknisk drift. Han er Vuku i Verdal for å sjekke om kulverten bak Vuku skole fungerer.

- Her er det foreløpig ingen greiner eller andre ting som kan legge seg til og demme opp for vannet.

Les også: Ekstremværet Roar på vei til Trøndelag

Rene inntak og åpne sluker

Arbeidsleder Bjarne Flakk på teknisk drift i Verdal kommune har opplevd ekstremvær før, men denne gangen håper han at alt skal holde.

- Det spørs hvor mye regn som kommer. Vi må bare sørge for at bekkeinntakene er rene og slukene åpne. Det er lite vi kan gjøre annet enn å ta rede på det vi har.

Rant i strie strømmer

Foruten bekkeinntakene har kommunens folk også sett over veier og stikkrenner.

- Vuku har vært et problemområde. Før kunne det komme enorme mengder vann fra høyden over sentrum som rant i strie strømmer og skapte oversvømmelse. Hvis ristene går tett kommer det over skolen og tettbebyggelsen. Det har ikke skjedd siden vi la ny kulvert, men det er viktig at ikke noe går tett, sier Flakk.

Les også: Meteorologisk institutt overvåker lavtrykket

Følger utviklingen tett

Det er ikke bare rister og inntak ved Ekerbekken ved Vuku skole som sjekkes. Ansatte ved teknisk drift går også over flere inntak i Inndalen, Lysthaugen og Skalet.

-Oversvømmelser skjer fort når det først begynner å regne skikkelig. Nå er det bare for oss å holde øye med det som skjer utover dagen og morgendagen, sier Flakk.

Slik så det ut i Ekerbekken bak Vuku skole i formiddag. Det renner allerede mye vann. De ansatte ved teknisk drift i Verdal kommune følger spesielt nøye situasjonen i dette området og har flere andre bekker under oppsikt. Foto: Leif Arne Holme