Butikken ligger om lag 250 meter unna bygget som brenner. Heldigvis står vinden i en annen retning enn butikken. Jeg har derfor godt håp om at vi verken blir rammet av brann - eller røykskader, sier butikksjef George Arthur Collett ved Kiwi Nordsia til adressa.no

Hvordan ble du klar over brannen?

Kom kjørende til butikken

- Jeg oppdaget den da jeg kom kjørende til butikken i 06.30-tiden. Da var det tydelige flammer i industribygget, sier Collett som fikk en uhyggefølelse da han så at det brant rett ved butikken.

Det er helt forferdelig at det er en ny stor brann i Trøndelag. Det har vært så mange branner i det siste at jeg fikk en fæl følelse da jeg så flammene. Det blåste så mye så jeg begynte straks å tenke på om vi også kunne bli rammet, sier Collett, som sammen med to andre ansatte åpnet butikken til normal tid klokken 07.00.

- Røyklukt i butikken

Jeg kjente røyklukt inne i butikken, så jeg slo av viften. Ikke lenge etter kom politiet og ba oss stenge butikken og evakuere. Det var heldigvis ingen kunder inne. Politiet hadde allerede sperret av veiene rundt oss slik at det var umulig å ta seg frem til butikken, forteller Collett, som har vært butikksjef siden 2009.

Butikken som åpnet i 2007 har 20 ansatte.

Mens jeg venter på beskjed om når vi kan åpne Kiwi Nordsia igjen, er jeg på den andre Kiwibutikken i Steinkjer, forteller George Arthur Collett.

Foto: Edgar Stakset Jr.