Og det vil leder i Unge Høyre Sør-Trøndelag, Sindre Nilsskog, gjøre lovlig.

Drikking på offentlig sted er lovstridig. Likevel føres flaske til munn i tette intervaller i solskinnet på Marinen.

– Vi plager ingen. Hvis noen blir brydd av drikkingen trekker vi oss unna. Vi sitter ikke å vifter med sixpacken heller, sier Mads Benjamin Skagen.

Han sitter i skråningen ned mot Marinen sammen vennegjengen. Det drikkes pils og røykes vannpipe med epletobakk. Alle sammen bifaller den unge Høyrepolitikerens forslag.

– Loven bør oppheves, punktum.

– Overser det uansett

– Politiet har bedre ting å bruke ressursene sine på enn å ta fra ungdom pilsen de nyter i ro og mak. Siden loven i liten grad håndheves er det i seg selv et argument for å oppheve forbudet. Det er uheldig med symbolske lover, som bidrar til å redusere legitimiteten til det øvrige regelverket, sier Unge Høyres leder, Sindre Nilsskog.

– Jeg er fullt klar over at onkel blå kan gi oss bøter, men opplever at de stort sett ser mellom fingrene på godværsdrikking. Men hvis man blir overstadig, da er det greit å bli huket inn av politiet, sier Skagen.

Sosialistisk Ungdom uenig

Leder i Sosialistisk Ungdom Sør-Trøndelag, Erik Øien, er sterkt uenig.

– Loven er et godt verktøy og må ikke fjernes. Det fungerer fint slik det er i dag, mener Øien.

Han påpeker at en pils i parken er akseptabelt, men ønsker ikke å se en økning i ravende trøndere i Nordre gate med ei vodkaflaska i hånda.

– Loven har en forebyggende effekt, og ved å beholde forbudet lever vi etter føre-varprinsippet, så får Nilsskog mene akkurat det han vil, sier Øien.

– Jeg ser ikke problemet. Det er bare å følge sunt folkevett, så ordner det seg, sier Mads Benjamin Skagen.