Et bolighus på Gåsbakken i Melhus har søndag blitt totalskadd etter at det brøt ut brann.

- Det ser ut som hele boligen kommer til å brenne ned. Det er fullstendig overtent, sa innsatsleder fra Gauldal brann- og redning, Arild Karlsen, til Adresseavisen mens store mannskaper jobbet med å få kontroll på flammene.

Måtte trekke seg ut

Meldingen om brannen kom like etter klokka 15, og det ble sendt mannskap både fra Melhus og Trondheim for å bistå i slukkingsarbeidet. Selv om brannstasjonen ifølge Karlsen kun ligger 500 meter unna, var brannen så kraftig da de ankom, at det ikke var mulig å redde boligen.

Flammene førte til utfordringer for de nærmere 20 personene som jobbet på stedet.

- Vi har hatt røykdykkere inne, men de måtte trekke seg ut igjen. Det var rett og slett ikke forsvarlig for dem å jobbe der inne, fortalte Karlsen.

Brannmannskapene fikk blant annet hentet vann til slukkingen fra ei elv like ved boligen. I tillegg ble det satt inn tre tankbiler med slukkevann og snorkelbil i arbeidet.

Ingen hjemme

Fem personer var bosatt på adressen i Melhus, men ingen av dem skal ifølge politiet ha vært til stede i huset da brannen brøt ut.

Brannvesenet jobbet på spreng i flere timer for å hindre at flammene spredte seg til flere nabohus i nærheten av boligen.

- De nærmeste ligger bare 15-20 meter unna, men vi har kontroll med tanke på spredningen nå, sa Karlsen klokka 18.30 søndag kveld.

Lang etterslukking

Ifølge Adresseavisens fotograf på stedet, var det svært røykfylt som følge av brannen. Svak vind sørget imidlertid for at spredningsfaren for brannen ble noe begrenset.

Like før klokka 20.30 søndag kveld hadde de fleste av mannskapene forlatt stedet. Etterslukkingsarbeidet vil imidlertid pågå helt til mandags morgen.

- Vi kommer til å ha vakt på brannstedet til klokka 7 i morgen tidlig, og slik det ser ut nå blir vi holdende på med slukkingen i natt, sier Karlsen.

Det kom store mengder røyk fra huset som følge av brannen. Foto: Morten Antonsen
Nærmere 20 personer fra Trøndelag brann- og redningstjeneste jobbet med å hindre at brannen spredte seg. Foto: Morten Antonsen
Brannkonstabel Morten Bjørgvik (t.h.) jobber med slukkingen av boligen i Melhus. Foto: Morten Antonsen