Det har de siste dagene vært flere observasjoner av ulv i Sunndal og Oppdal. Natt til i går holdt en bilfører å kjøre på rovdyret ved Svisdalshaugan, ved inngangen til hyttedalen Grødalen.

- Lyst å gi opp

I natt, ved 01-tiden, våknet sauebonde Pål Svisdal av stor uro i saueflokken som er på innmarksbeite. Da lyset kom i morges våknet han til et trist syn: Minst fem sau lå drept bare noen meter fra fjøset og kårboligen.

- Det er når du våkner opp til dette du har lyst å gi opp som bonde. Det føles meningsløst å holde på å jobbe hele våren for å få til disse fine lammene, og på noen timer er mye ødelagt, sier Pål Svisdal mens han tusler ned mot tre døde lam som ligger bare noen meter fra hverandre.

Mistet Stomperud

- Nei, se der. Der ligger Stomperud. Nr 91. Han var det eneste lammet som hadde fått navn i år, sier en rørt Svisdal, som har hatt det som mest trolig er ulv rundt gården. Jerv og bjørn har han derimot hatt besøk av.

Strupen til lammene er bitt av – og det er en trøst for Svisdal at det ikke ser ut til at lammene har lidd.

Flere observasjoner

Statens Naturoppsyn vil i løpet av dagen vurdere de døde lammene. Svisdal ser ikke bort ifra at det er flere døde dyr på innmark.

- Det går både voksne sauer og lam her som er på leiting etter sine. Det er fortvilt. Jeg håper at det er mulig å bli kvitt dyret, men jeg frykter at den kommer tilbake.

Ulven er de siste dagene observert på Musgjerd i Sunndalen (ikke i bunnen av Gråura som politiet tidligere opplyste), samt på Lønset i Oppdal. Onsdag ble et dyr som minnet sterkt om ulv også observert ved Eibakkan mot Berkåk i Rennebu.

Sauebonde Pål Svisdal i Øvre Sunndal er fortvilt over at det som mest trolig er en ulv har herjet i saueflokken hans i natt. Bare noen titalls meter fra gården har han funnet fem døde lam i formiddag. Foto: TOMMY FOSSUM