1.-4. Trinn, samt 7. klasse ved Sistranda barne- og ungdomsskole var på tur i området der den store gress- og lyngbrannen på Frøya oppsto.

Lærere skal ha forsøkt å slukke brannen, men flammene spredte seg raskt og kom ut av kontroll.

Barna og lærere ble evakuert fra området, og i etterkant har det versert bilder og rykter på sosiale medier på hvordan brannen startet.

Fram til i dag har politiet konsentrert seg om redningsarbeid i forbindelse med brannen.

Men i dag ble brannen slokket , og politet har nå startet etterforskningen. I morgen skal arbeidet med å finne brannårsaken intensiveres.

- Vi skal ta kontakt skolen i morgen. I første omgang skal vi kun ta kontakt med de ansatte på skolen, så får vi se hva det bringer, sier lensmann Inge Dahlø ved Frøya lensmannskontor.

- Kan det bli aktuelt å ta kontakt med elever på skolen?

- Det er klart det kan bli aktuelt. Men jeg har forstått det slik at skolen er stengt for elevene i morgen, så det er ikke sikkert det skjer i morgen, sier Dahlø.

Dahlø er ikke begeistret for bildespredningen som har pågått i etterkant av brannen.

- Vi skal selvfølgelig ta i bruk bildene under etterforskningen, men vi er ikke begeistret for måten vi har fått inn bevis på. Det er ikke bra for barn å bli utsatt for slik rykter, og vi ønsker at folk ikke drar noen tidlige konklusjoner, sier Dahlø.