Ifølge Veitrafikksentralen har det falt mest snø i Nord-Trøndelag i løpet av natten. Operasjonsleder Dag Hjulstad oppfordrer bilistene om å ta det med ro.

- De må holde seg hjemme om de ikke kan kjøre på glatta, sier han til adressa.no.

- Ikke kjør på sommerdekk

Ifølge Hjulstad har politiet fått flere meldinger fra bilister som har sett andre bilister slite med sommerdekk på snøføret. Det reagerer operasjonslederen sterkt på.

- De må la bilen stå. Snø og glatt føre har blitt varslet i en uke. Det er ikke tilrådelig å kjøre med sommerdekk i dag og de ligger tynt an hvis politiet treffer de. Har man sommerdekk på bilen, må man finne på noe annet i dag.

Nordfylket har hatt flere hendelser i løpet av natten og morgenkvisten. De fleste av dem kommer som følge av føret. Da en kvinne kjørte av veien i Meråker i sekstiden, hadde politiet rett og slett ikke ressurser til å rykke ut til ulykkesstedet.

Kjørte i bergvegg

- Det ligger snø og snøslaps på mange veier rundt omkring i Trøndelag. Det har snødd ganske kraftig. De store hovedveiene som E6 har blitt saltet i løpet av natta, sier trafikkoperatør Anita Berglund ved Veitrafikksentralen.

I tillegg til utsendte brøytebiler på fylkesveiene i Trøndelag, har tre kjøretøy fra Trondheim bydrift lagt salt på byens høyeste punkter siden klokkken 04.00 natt til torsdag.

- Det er også is i sporene på enkelte strekninger på E6, sier Berglund.

De vanskelige forholdene fikk en sjåfør på Langstein merke allerede like etter midnatt.

- Bilen hadde kjørt av veien og inn i en bergvegg. Personen som kjørte var uskadd. Det var veldig glatt på stedet, sier operasjonsleder Lars-Erik Besseberg i Nord-Trøndelag politidistrikt.

Flere stengte veier

I begge fylkene har flere veier vært stengt som følge av bilberging i løpet av natten. E6 ved Majavatn måtte stenges klokken 23.07 onsdag kveld, og ble gjenåpnet klokken 00.16. På E6 ved Kvam nord for Steinkjer sklidde et vogntog av veien rundt klokken 05.00. Ifølge politiet startet bilbergingen 20 minutter senere og veien skal torsdag morgen være åpnet.

Også i Sør-Trøndelag kjørte et vogntog av veien. Riksvei 715 i Haugsdalen måtte stenges i én time fra klokken 00.20 på grunn av bergingsarbeid.