Inspektør Arild Aalberg forteller at det har vært en flott dag på jobb, til tross for at han måtte skrive ut 21 mangellapper til rånerbiler.

- Det har ikke vært noen sure miner. Det har bare vært hyggelig ungdom, sier han.

- Ingen ufine ord

Statens vegvesen og politiet sto oppstilt i Ådalsvollen på fylkesvei 72 da rånetoget kom oppover dalen på vei til Åre.

- Vi tok oppstilling klokka 10, og vi har vært her i 3,5 time. Det har vært god stemning hele veien, og vi har ikke fått noen ufine ord tilbake, sier han.

Den nyeste trenden blant ungdommer er å ta såkalte «selfies», altså selvportrett med mobilen, mens man får en prat med enten inspektørene i vegvesenet, politibetjentene eller idet man får en mangellapp utlevert.

- Ungdommene er fullstendig klar over at vi står der hvert år. Jeg tror det har blitt en del av turen å bli stoppet av oss. Det er tradisjon, sier han.

Mobilnettet fikk trøbbel

Aalberg la merke til at folk var svært ivrige med mobilen, og det ble sendt snapchats og lagt ut oppdateringer på Instagram, Facebook og andre sosiale medier.

- Det var enormt mye mobilbruk. Det opplevde vi godt da rånetoget kom. Da ble mobilnettet veldig tregt, og våre system merket det godt. Det var stor belastning på mobilnettet, sier Aalberg.

Han synes det var bare hyggelig å bli spurt om å smile på et bilde med ungdommene.

- Vi synes det er helt greit, og vi vil ha en fin dialog med ungdommen, sier Aalberg.

Politiet opplyser til adressa.no at det ble én avskilting og et forenklet forelegg for ulovlige lys.

Ungdommene er klar over at de blir stoppet, men vegvesenet tror at de tar en kalkulert risiko når de kjører med biler som har blitt ombygd. Foto: LEIF ARNE HOLME
Johnny Malmo fra Steinkjer hadde tatt med seg denne bilen på tur. Foto: LEIF ARNE HOLME