110-sentralen fikk melding om fjøsbrannen i Vudduvegen i Inderøy klokken 22.38. Kort tid senere ble en mann i 40-årene pågrepet på E6 etter en forfølgelse som involverte flere politipatruljer.

- Flere forskjellige opplysninger gjør at vi tror vi har pågrepet han som tente på, sier operasjonsleder Stig Roger Olsen i Nord-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Politiet sikrer spor

Mandag kveld forsøkte en mann å stikke av fra politiet i bil i Inderøy. Mannen, som ifølge Olsen var beruset, ble pågrepet ved Koatunnelen klokken 22.45.

Tre enheter fra politiet måtte til for å stanse bilen. Olsen sier at de raskt ante at fjøset kunne være påtent og at mannen kunne ha noe med brannen å gjøre.

- I natt vil det bli sikret tekniske spor og gjort taktisk etterforskning i form av blant annet avhør. Mannen er siktet og blir i tillegg anmeldt for promillekjøring.

Han vil bli avhørt i løpet av tirsdag. Olsen kan ikke si om politiet har beslaglagt noe som har blitt brukt til å tenne på fjøset.

Hindret spredning

Brannmannskaper fra Steinkjer, Inderøy og Verdal rykket ut til gården som ligger like ved skistadionen som er oppkalt etter Petter Northug.

Man fryktet en stund at flammene ville spre seg til nærliggende bygninger og skogen i området. Brannmannskapene greide å hindre spredning, og natt til tirsdag ble det foretatt en kontrollert nedbrenning av fjøset.

Fjøset, som skal ha vært tomt, lå bare noen meter fra hovedhuset på gården. Det er ikke rapportert om skader på verken mennesker eller dyr.

Fjøset brant ned natt til tirsdag. Foto: Leif Arne Holme
Brannmannskapene hindret spredning til andre bygninger. Foto: Leif Arne Holme