Politiet i Trøndelag mottok onsdag klokken 12.58 melding om at en livløs person var funnet i en bolig ved Ler i Melhus. En mann i 30-årene ble deretter erklært død på stedet, skriver politiet i Trøndelag i en pressemelding.

Politiet karakteriserer dødsfallet som mistenkelig, og store politistyrker har siden jobbet med saken. I 16.30-tiden holdt lensmann Monica Brækken ved Melhus lensmannskontor en pressekonferanse. Det var imidlertid ikke stort hun kunne si om saken foreløpig.

Politiet søkte med hund i området rundt boligen hvor en mann ble funnet død onsdag.

- Vi betegner dette som et mistenkelig dødsfall, og det er viktig å skaffe rede på hva som har skjedd. Vi etterforsker saken bredt og det drives både taktisk og teknisk etterforskning, sa lensmannen.

Ingen pågrepet

- Etterforsker dere dette som et drap, spurte Adresseavisen.

- Vi er i en tidlig fase av etterforskningen, vi går bredt ut for å avdekke hva som har foregått og holder alle muligheter åpne, sier Brækken.

Det var observasjonene politiet gjorde på åstedet på Ler som gjør at dødsfallet karakteriseres som mistenkelig. Ingen er pågrepet i saken.

Politiet har opprettet en tipstelefon (73489400) om noen har opplysninger eller vil ha kontakt med politiet i forbindelse med dødsfallet. Brækken spesifiserte ikke nærmere under pressebrifingen hvilken type tips politiet er ute etter.

- Tidlig fase

Lensmannen ville ikke si noe om dødsårsak under pressekonferansen, ei heller gå nærmere inn på hvem den avdøde er.

- Vi er i en veldig tidlig fase av etterforskningen og ønsker ikke å komme med ytterligere opplysninger om identiteten til den avdøde, sa Brækken.

- Hvilket tidspunkt mener dere at denne mannen døde?

- Tidspunktet må avklares i løpet av etterforskningen. Det vil bli begjært obduksjon for å avklare dødstidspunkt, men når dette blir, det vet jeg ikke her og nå, sa Brækken til Adresseavisen.

- Vil dere koble inn Kripos i saken?

- Vi har etablert et apparat og vurderer fortløpende behovet for ressurser og bistand, sa Brækken.

Politiet som rykket ut etter dødsfallet på Melhus, sperret av et området ved boligen. Foto: Rune Petter Ness