Fra 23. mai til 22. august vil strekningen Osavatnet – Rødsjø på fylkesvei 715 i Rissa kommune bli nattestengt.

Veien stenges i tidsrommet 22.00 til 05.00. Veien vil også bli nattestengt i helgene.

Må ha kran i veibanen

Årsaken til nattestengingen er at Statens vegvesen skal sikre en høy bergskjæring mot ras og nedfall av stein.

- Dette arbeidet krever at vi rigger opp ei kran som står i veibanen. Det vil også rase ned stein når vi gjennomfører arbeidet. Dette betyr at vi ikke kan ha noe trafikk på veien mens dette arbeidet pågår, forklarer byggeleder Håvard Ellingsen i Statens vegvesen til Adresseavisen.

Bruker dronevideo

Det har blitt stadig vanligere å bruke drone for å kartlegge området i forkant av anleggsarbeid.

- På steder med høye fjellskjæringer har vi nå valgt å bruke drone for å planlegge arbeidet i forkant. Drone gir veldig gode bilder og gir oversikt. Dessuten slipper vi å rigge til ei kran bare for å se på området, sier han.

Airphoto Fosen har på oppdrag fra Statens vegvesen tatt dronevideo over området.

Statens vegvesen hyret inn et selskap som tok dronevideo fra anleggsområdet. Dette gjør det enklere å planlegge arbeidet. Foto: Airphoto Fosen AS

Mangler grøft

Veistrekningen fra Olsøykrysset til Årnes i Åfjord er 37,5 km lang. Prosjektet består av å utbedre fem delstrekninger i utbyggingspakken Fosenvegene med en samlet økonomisk ramme på 297 millioner kroner.

En av disse delstrekningene er den om lag tre kilometer lange strekningen mellom Osavatnet og Rødsjø. Denne strekningen har dårlig fremkommelighet, dårlige siktforhold og mange svinger. Ellingsen forteller at det er registrert noe nedfall av stein, men kan ikke si noe om hvor rasutsatt veien er.

- Men det er nesten ingen grøftekant på denne strekningen, og dersom det kommer stein så vil den rase ned på veien, sier han.

Vil rette ut farlig sving

Anleggsarbeidet startet våren 2016 og man skal blant annet utbedre den såkalte Rødsjøsvingen. Dette er en skarp høyrekurve som samtidig ligger i ei dump. Vegvesenet vil rette ut svingen for å gjøre den mer oversiktlig. Anleggsarbeidet er forventet ferdig sommeren 2017.

- Vi har allerede begynt med sprengningsarbeid, og det er mange arbeidsoppgaver som krever stengt vei. Vi har muligheten til å utnytte tidsrommet til 22. august, men det er ikke sikkert vi trenger å bruke hele perioden, sier byggelederen.

Omkjøring er skiltet, og du kan se de ulike omveiene i kartet her.

Dette kartet viser de ulike omkjøringsmulighetene. Foto: Statens vegvesen

- Det er litt lenger reisetid på omveiene, men trafikken på natta er veldig begrenset, så vi forventer ikke at dette blir veldig merkbart, sier han.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.