Debatten har rast både på adressa.no og i sosiale medier etter at en butikksjef i Namsos valgte å publisere et bilde av en butikktyv på Instagram. Mannen som ble avbildet var i ferd med å stikke av gårde med varer for 12 000 kroner fra butikken.

Bildet på Instagram hadde følgende undertekst:

«Alle butikker i Namsos – se opp for denne tøffe typen».

78 prosent mener det er greit

I etterkant spurte adressa.no leserne sine i en uhøytidelig avstemming om det er greit å offentliggjøre bilder av butikktyver på nettet.

Klokken 22 tirsdag hadde nesten 4000  lesere stemt. 78 prosent mener at det er greit å publisere bilder. 19 prosent mener at det ikke er greit og 3 prosent vet ikke.

Selv om de aller fleste hevder at tyvene fortjener å få bildet sitt publisert i sosiale medier, er politiet på sin side tydelig i sin mening.

- Dette er en privat rettshåndhevelse, som jeg har liten sans for. Her utøves en slags selvjustis, hvor vedkommende butikksjef tar seg til rette og straffer folk. Jeg håper ikke han har gjort dette ut fra en mangel av tillit til politiet. Min oppfatning er at det er politiets metode som skal være samfunnets reaksjon i slike tilfeller, og ikke en privat rettshåndhevelse, sier politimester Trond Prytz ved Namdal politikammer til Aftenposten.

Følg adressa.no på Facebook her

Dette sier leserne:

«Legg ut bildene så vi får se hvem vi skal passe oss for. at politiet ikke gidder å ordne opp skal ikke gå ut over vanlige folk. i de tilfeller de tar en tyv inn til avhør er han på gata igjen etter kort tid, og så er det pån igjen, og vi vet ikke hvem det er.»

«Hadde jeg drevet en butikk, hadde jeg gjort akkurat det samme for å advare andre butikker mot vedkommende! På tide at sensur av kriminelle fjernes!»

«Hvis det er den eneste måten å få bukt med problemet. Så JA....»

«Tyveri e selvfølgelig ikke greit, men d e da vel ei stund siden gapestokken vart avskaffa.»

«Nei å atter nei , vi skal ikke drive noen form for borgervern , når kamera er satt ut for å overvåke , så er det en enkel sak å få tak i vedkommende , å sette folk i gapestokk før en vet hvorfor det skjedde da er dem ikke verdige til å drive butikk.»

«Er ikke sikker. Tenk på uskyldige barn som har en far/mor som e tatt for tyveri. Ska de bli skadelidende for hva foreldrene gjør? Det må finnes andre måter å straffe på.»

Si din mening i kommentarfeltet under artikkelen og gi din stemme