Veimyndighetene har jobbet nesten døgnet rundt med å bygge ny bru etter at den gamle ble tatt av flommen forrige tirsdag.

Mistet veien

Flomskadene førte til at folk i store deler av Åfjord ble uten veiforbindelse sørover til Trondheim. Den siste uken har den vinterstengte gamleveien over til Sørdalen vært tidvis åpen for kolonnetrafikk for personbiler.Klokken 11 i dag ble det imidlertid mulig å kjøre riksveien igjen, over en midlertidig Arnevikbru. Ny bru blir trolig bygget i løpet av året. Brua har 12 tonns akseltrykk, men bare én kjørefil. Trafikken blir regulert av trafikklys på begge sider.Den tidligere flomstore elva er nå nesten tørr igjen, og avdekker den tragiske ulykken der en åfjording mistet livet da han kjørte utfor. Hele det gamle bruspennet ligger knekt på midten sammen med midtbrukaret som også brakk. Årsaken til kollapsen kan være at deler av en mindre bru lenger opp i elva har presset på det midtre brukaret.

Veritas gransker

Veritas starter i dag granskingen av Arnevikbrua. Statens Vegvesen har bedt om den uavhengige granskingen av forhistorien til brua. Det er oppnevnt en kommisjon der Veritas, Vegvesenet og lensmann Ola Stein Donali i Åfjord deltar.

Kommisjonen har det første møtet i Åfjord i dag.Restene etter gamlebrua ligger rett under nybrua som åpner for trafikk i dag.

Foto: Terje Svaan
Den midlertidige Arnevikbrua åpner i dag. Foto: DAN ÅGREN