I slutten av juni åpner en ny attraksjon i skogen ved Teveltunet fjellstue i Meråker.

- Dette blir Norges første park der vi kombinerer aktiviteter oppe i trærne og fjellklatring. Til sammen bygger vi åtte løyper med ulike hindere, som er tilpasset folk i alle aldre, forteller Stig Andre Aasgård. Han er en av de tre som står bak det nye selskapet Rypetoppen Adventurepark.

SE VIDEO FRA PARKEN OVER

Sikkerhet i høysetet

Kjøring med zipline over Brudesløret og klatring i stupbratte fjellsider kan virke skremmende. Trioen hevder imidlertid at dette blir den sikreste parken i sitt slag i Norge.

- Når du starter ei løype kobler du deg til en sikkerhetsvaier. Den er det umulig å komme seg ut av før du er på bakken igjen. Dette er kåret til det beste sikkerhetssystemet i verden for slike klatreparker, forteller Aasgård.

Nye arbeidsplasser

Høyde- og klatreparken i de naturskjønne omgivelsene ved Brudesløret vil gi flere nye arbeidsplasser. I selve parken vil det bli snakk om 15 deltidsstillinger. I tillegg åpner Teveltunet fjellstue dørene på sommerstid for første gang på tjue år.

- Vi har stort sett holdt på med kurs og konferanser, men nå åpner vi i tillegg for ferie- og fritidsmarkedet. Det betyr nye arbeidsplasser og det er vi kjempeglad for her i Meråker, forteller markedssjef Lene Prøven.

Parken vil inneholde løyper tilpasset alle grader av høydeskrekk.
En zipline-tur over Brudesløret er en av attraksjonene i den nye familieparken.
Markedssjef ved Teveltunet, Lene Prøven, gleder seg til å åpne fjellstua for turistene i sommer.