«Null beskjed om hva som skjer, her er det bare å følge strømmen», skriver Alyssa Nilsen fra Oslo på Twitter.

20 minutter før avgang til 32-åringens hjemby Oslo, kom evakueringsmeldingen over callingannlegget.

– Vi var midt i boardingen da meldingen «Alle må forlate bygningen. Vi må dessverre evakuere samtlige passasjerer» kom. Vi gikk utenfor inngangen, men fikk etter hvert beskjed om å trekke inn i parkeringshuset, og deretter til bensinstasjonen som ligger et lite stykke unna.

– Folk er oppgitte

Nilsen synes det er ubehagelig å vite at det er kommet inn en bombetrussel. Selv om hun ikke er skremt av situasjonen, er hun kritisk til at passasjerene har fått lite informasjon underveis i evakueringen.

– Folk virker oppgitte over at de må inn på nettavisene for å se hva som skjer. De henger over telefonen for å få siste nytt. Vi har ikke fått noe som helst informasjon etter at vi forlot bygningen.

– Ingen retningslinjer

På Twitter skriver Nilsen at hun ikke synes det er rart at evakueringen gikk tregt på flyplassen, slik flere nettaviser melder om.

– Aviser rapporterer om at evakueringen gikk tregt, og at folk ikke var nevneverdig ivrige. Muligens på grunn av verken alarm eller tydelige meldinger via høytaler. Securitas sto avventende, ingen retningslinjer på hvor man skulle gå. I overkant udramatisk.»

– Ingen angst å spore

– Folk tror det er en bombealarm, men ikke at det er en reell bombe på flyplassen, sier Nilsen.

Hun befinner seg inne i en konferansesal på Rica Hell Hotell  sammen med de andre evakuerte passasjerene. Det er ingen tegn til panikk i salen.

– Det virker ikke som at noen er redde for å stå midt oppi et bombedrama, og det er ingen angst å spore blant dem som sitter her nå, sier Nilsen.

– Klart forbedringspotensiale

Mandag kveld forteller fungerende lufthavnsjef Per Jarle Ingstad ved Trondheim lufthavn Værnes at de ønsker å ta lærdom av dagens bombetrussel.

– Vi kan bli bedre til å bruke høytaleranlegget, og vi kan evakuere flypassasjerene på en smidigere måte. Spesielt med tanke på å få passasjerene bort fra flyplassen, og ikke bare ut av flyplassbygget.

–Som flyplass samarbeider vi med politiet når slike situasjoner oppstår. Det er en del av kriseberedskapen. Vi kommer til å sette oss sammen med dem for å vurdere evakueringen, sier Ingstad til adressa.no.