- Bare i Nord-Trøndelag så beslagla vi 21 førerkort i forrige uke, sier politibetjent Stein Wormdal i Utrykningspolitiet (UP) til adressa.no.

Tirsdag denne uken ble tolv førerkort beslaglagt i Nord-Trøndelag.

Verstingområde

Snåsa har flere ganger blitt pekt ut som et verstingområde av Utrykningspolitiet. Tirsdag kveld denne uken mistet fire personer førerkortet nettopp her. Forrige torsdag mistet tre personer lappen på E6 i Snåsa, etter å ha kjørt i henholdsvis 124 km/t, 121 km/t og 120 km/t i 80-sonen.

- Det er mye beslag på E6 i Snåsa. Det er jo en hovedfartsåre, med mye gjennomfartstrafikk og 90-sone deler av veien, sier Wormdal.

I tillegg mener han den tette trafikken rundt Steinkjer kan forklare råkjøringen.

- I nordgående kjørefelt er det ganske tett trafikk til og med Steinkjer, før det slipper opp litt, og da er det lett at det blir høy fart.

På denne E6-strekningen tar politiet mange utenlandske trailere.

- De er vant til et litt annet fartsnivå, som de også tar med seg til Norge, sier Wormdal.

Varsler nye kontroller

Det høye antallet beslag i Nord-Trøndelag kan ifølge Wormdal være påvirket av ferieavvikling i politiet.

- Hvor vi tar folk påvirkes jo av hvor vi har kontroller. Men vi kontrollerer hovedfartsårene, så i tillegg kan lokalt politi ha tatt flere råkjørere uten at det dukker opp i vår statistikk, sier han.

Seks av beslagene i forrige uke ble gjort i Namdalseid. Der ble to personer ble målt til 86 km/t i 60-sonen, to personer til 87 km/t, én i 92 km/t og en i 96 km/t.

- Resultatet er rett og slett nedslående, sa operasjonsleder Arild Syvertsen ved Nord-Trøndelag politidistrikt etter kontrollen.

Og Wormdal varsler i tillegg om nye kontroller i Nord-Trøndelag allerede på fredag.

- Vi holder trøkket, sier Wormdal.

I hele Midt-Norge

Men det er ingen grunn til å tråkke gassen i bånd i Sør-Trøndelag og på Nordmøre, selv om det ble tatt flest fra Nord-Trøndelag i forrige uke. Denne uken har nemlig politiet lenger sør i Midt-Norge tatt mang en råkjører.

En laserkontroll i Klæbu onsdag morgen endte med fire førerkortbeslag og elleve forenklede forelegg, mens en kontroll i Surnadal ga to førerkortbeslag.