Noe som kan være prosjektiler fra 2. verdenskrig har blitt funnet ved et privat hus i Vanvikan i Leksvik.

- Politiet har sperret av et område av sikkerhetsmessige grunner, sier oberstløynant og talsmann Ivar Moen ved Forsvarets operative hovedkvarter (FOH).

- Kan være ustabilt

- Det er usikkert om det er sprenglegeme i prosjektilene eller om de er detonert. Ammunisjon- og eksplosivpersonell fra Ørland hovedflystasjon vil kartlegge hva dette er, sier han.

Det er politiet som leder aksjonen, og Forsvaret bistår med eksperter.

- Prosjektilene ble funnet i forbindelse med legging av kabel til et privat hus i Vanvikan. Dersom noen finner noe som kan ligne på eksplosiver, så er det viktig at man ringer politiet. Merk deg hvor det befinner seg, og ikke rør gjenstandene. Sprengstoff som har ligget lenge kan være ustabilt, sier Moen.

- Ring alltid når du er i tvil, sier han.

Skulle grave ved husveggen

Like før klokka 13.00 kunne huseier Bjørn Andresen fortelle at det ble funnet deler av fire luftverngranater, og de ble med tatt med av bombepersonell fra Ørlandet.

- Vi skulle grave ved husveggen i går kveld. Da fant kona noe som jeg trodde var en del av et prosjektil. Jeg tok kontakt med politiet, sier han.

Bombepersonellet fra Ørlandet kom og tok med seg de fire prosjektildelene for destruering.

- Vi er takknemlige for at bombeekspertene fra Ørland ordnet opp i dette, sier han.

Bjørn Andresen forteller at de fant fire granater da de skulle få lagt en ny kabel inn til huset. Foto: tomas kothe-næss