Det har vært to elgpåkjørsler i Nord-Trøndelag tirsdag kveld, noe som er en ganske vanlig hendelse på denne tida av året. Men det som gjorde kveldens to elgpåkjørsler spesiell, er at jegere har kommet til ulykkesstedet før viltnemnda.

Store skader på bilen

Klokka 18.20 fikk politiet i Nord-Trøndelag melding om en påkjørt elg på fylkesvei 17 ved Tranmyra i Overhalla.

- Det ble store materielle skader på kjøretøy, men ingen personskade. Elgen lå skadd, men en jeger kom forbi og kunne avlive elgen før viltnemnda dukket opp. Bileier sørget for å taue vekk bilen, forteller operasjonsleder Morten Evensen i Nord-Trøndelag politidistrikt.

Minibuss krasjet med elg

To timer senere, kom det inn en ny melding til operasjonssentralen. Denne gang var det en elg som hadde blitt påkjørt av en minibuss på Mæresmyra på E6 i Steinkjer.

- Ingen personer ble skadd. Det var materielle skader på kjøretøyet. Nok en gang kom det en forbipasserende jeger forbi ulykkesstedet og avlivet elgen. Så lenge elgene kan avlives på en human måte, og slippe og ligge med smerter, så er det fint. Det er ingen tvil om at de har det vondt, og da er det fint at noen kan avlive dem før viltnemnda, mener Evensen.

- Bør avlives med en gang

Trond Hervik i viltnemnda opplyser til Adressa.no at det var en del skader på minibussen, og man måtte bestille bergingsbil.

- Elgen ble liggende i nordgående kjørefelt, og det kom en jeger forbi og avlivet den. Når det ligger et hjelpesløst dyr i veien, så bør den avlives så fort som mulig. Jeg skal kjøre vekk elgen med henger, forklarer Hervik.

Minibussen fikk elgen i frontvinduet og det ble en god del skader på kjøretøyet. Foto: LEIF ARNE HOLME