Mannen fra Ytre Namdal som i mars i fjor var involvert i ei dødsulykke på Marøya, erkjente straffskyld da rettssaken mot ham startet i Namdal tingrett i dag, skriver Namdalsavisa.

- Jeg så personbilen bare to-tre sekunder før det smalt, sa tiltalte som forklarte seg klart og tydelig om det som skjedde den skjebnesvangre dagen i mars i fjor.

Mannen kjørte en dumper lastet med stein inn på Fv 770 på Marøya. Der kolliderte han med en personbil og den kvinnelige passasjeren i bilen omkom.

- Glatt og dårlig sikt

Han fortalte at han måtte hente et lass stein fra Marøya for bruk på et anlegg på Rørvik. Han forklarte at det var glatt og dårlig sikt og at han sjekket bremsene på dumperen før han tok turen.

Da han hadde hentet lasset og var på tur tilbake til Rørvik, skjedde ulykken som førte til at en kvinnelig bilpassasjer døde.

- Jeg hadde kanskje en fart på 10 km/t da jeg kom mot krysset. Jeg kikket meg til venstre og så ingen bil. Jeg kjørte ut på hovedvegen og jeg så nok en gang mot venstre. Da så jeg bilen og skjønte at det ikke kom til å gå bra. Ulykken skyldes utelukkende at jeg ikke så personbilen, sa tiltalte i si forklaring.

Overholdt ikke vikeplikten

Mannen møter i tingretten tiltalt for «uaktsomt bildrap» fordi han ikke var tilstrekkelig aktpågiven og varsom og ikke overholdt vikeplikten.

Han er også tiltalt for brudd på vegtrafikkloven fordi han ikke hadde forsikret seg om at kjøretøyet han førte ikke var i forskriftsmessig stand. Det viste seg nemlig at dumperen manglet bremser på to av akslingene.

Befaring på ulykkesstedet

Det er satt av to dager til rettsaken med tiltaltes forklaring i formiddag, før det skal gjennomføres ei befaring på ulykkesstedet på Marøya etter lunsj.

Tingretten ledes av dommerfullmektig Camilla Elvevoll. Aktor i saken er politiadvokat Jørgen Aunet, mens advokat Hege Bjørgum Skillingstad er bistandsadvokat for avdødes ektefelle. Mannen forsvares av advokat Bertil Smalås.