Tidlig tirsdag morgen begynte det å brenne i et næringsbygg i Bomvegen 7 i Steinkjer sentrum. Brannvesenet fikk melding 06.16. Brannen skal ha startet hos Riis bilglass, og man skal ha klart å unngå spredning til Kverneland bil.

- Jeg ble ringt opp av ansatte klokka 07.15. Da var det full fyr i våre lokaler, sier Frank Arne Hammer, som er daglig leder ved Riis Bilglass Steinkjer. Hna sitter til daglig i Trondheim, men heiv seg inn i bilen og kjørte til Steinkjer for å møte sine tre faste ansatte.

- Jeg ble sjokkert, og mine tanker gikk rett til de ansatte. Brannen startet før vår åpningstid som er klokka 07.00, sier Hammer.

FÅ SISTE NYTT HER: FØLG BRANNEN DIREKTE I VÅRT LIVESTUDIO

BILDEGALLERI: SE BILDENE FRA BRANNEN

Fire kjøretøy i lokalet

Riis Bilglass består av bilglassbutikk og et rammeverksted. De driver også med bygningsglass-montering.

- Ingen av de ansatte var til stede da brannen startet. Da de kom på jobb var det ingenting å gjøre. Byngningen var i flammer. Nå sitter vi på en kafé og legger en plan for hvordan vi skal komme oss raskest mulig tilbake i drift, sier han.

- De ansatte tar det med fatning. Det sto to av våre egne varebiler, en personbil og en buss i verkstedet. Jeg antar alt er totalskadd. De to kundene er varslet allerede, sier Hammer.

De ansatte er mest opptatt av kunstverk fra kunder som trolig gikk tapt i brannen.

- Det var heldigvis ingen bilder inn til innramming, men det var en del kunstverk. Dette vil være tapt for alltid, og det er jo den største sorgen, sier han.

Frithjof Andreas Lilje Riis, konsernsjef i Riis-konsernet, forteller at det går bra med ansatte ved avdelingen i Steinkjer.

- Vi priser oss lykkelige over at det ikke er personskader. Det er selvsagt kjedelig at noe av det vi hadde til innramming i våre lokaler ikke kan erstattes, sier han.

Vet ikke årsaken

Riis Bilglass har holdt til i lokalene på Nordsia i seks år.

- Nå er vi på jakt etter nye midlertidige lokaler for å sikre videre drift, forteller Hammer.

- Hvor store verdier gikk opp i røyk?

- Den tanken tør jeg ikke tenke. Det er et betydelig beløp, sier han.

- Hva tror du kan ha startet brannen?

- Jeg har ingen teorier om det. Det får bli opp til politiet. Det er ikke noe i lokalet av spesiell karakter, sier Hammer.

Frank Arne Hammer dro rett fra Malvik til Steinkjer da han ble varslet om brannen. Foto: GLEN MUSK
Brannen i Steinkjer fikk raskt et stort omfang. Foto: adressa.no-tipser