Statistikk fra politiet viser at fotoboksen på E 39 i Mannfjelltunnelen i Skaun var den mest innbringende fotoboksen i Sør-Trøndelag det første halvåret i år. Den knipset folk for nesten 3,5 millioner kroner.

Flest anmeldelser

Soleklart flest fartssyndere i Sør-Trøndelag tas i denne fotoboksen. Den registrerte 2242 overtredelser. Den tar også flest fartsverstinger. 14 førere ble anmeldt etter å ha tråkket for hardt på gassen forbi boksen. Seks personer mistet førerkortet.

En annen fotoboks i Skaun bidro med nest mest penger i statskassa, men den tok på langt nær like mange med for høy fart. Fotoboksen på E 39 i Storsandtunnelen tok inn rundt 500 000 kroner første halvår. Her ble to førere anmeldt.

Til sammen betalte bilister i Sør-Trøndelag rundt 4,7 millioner kroner i bøter første halvår i år.

Vurderer gjennomsnittsmåling

Politiet vurderer nå gjennomsnittsmåling av hastighet på E 39 i Mannfjelltunnelen for å senke hastighetene.

-Det høye antallet overtredelser viser at tiltaket ikke fungerer så godt. Vi har en løpende diskusjon om det kan være aktuelt med gjennomsnittsmåling her, sier ATK-ansvarlig Knut Sivertsen i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Sivertsen mener tallene for strekningen sier noe om trafikkmengden på E 39 og kvaliteten på veien.

-Det er en vei som innbyr til fart. Det er en tunnel som er godt opplyst. Det forteller kanskje også at fotoboksen er rett plassert.