Politiet fikk melding om trafikkulykken klokken 16.39, hvor en lastebil og syklist skal være involvert. Ulykken skjedde ved Forset Grus på fylkesvei 704, omtrent to kilometer unna Tanem i Klæbu kommune.

To syklister skal ha kommet i stor fart nedover en bakke, mens lastebilen, med tilhenger, var på vei ut på en forkjørsvei. Den ene syklisten klarte å svinge seg inn på en annen grusvei, mens den andre kjørte rett inn i tilhengeren.

- Dette kunne blitt veldig stygt. Begge syklistene holdte en fart opp mot 70 kilometer i timen, sier Leif Berglund, operasjonsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Syklisten som er i 50-årene skal ha sluppet unna med mindre skader, og blir undersøkt av helsepersonell på stedet. Det blir derimot opprettet sak mot lastebilsjåføren.

- Både fører og syklist skal prise seg lykkelig over at det ikke ble mer alvorlig. Når du kjører ut på en forkjørsvei skal det skje på en forsvarlig måte. Her hadde sjåføren kjørt ut og var til hindring for syklistene, noe som forårsaket ulykken, sier Berglund.