Det går frem av en pressemelding fra St. Olavs Hospital torsdag. Kvinnen pådro seg alvorlige skader i frontkollisjonen, mens den 18 år gamle mannen, som kjørte den andre bilen, døde.

Det var i 07.30-tiden tirsdag morgen at den alvorlige ulykken skjedde på fylkesvei 715 mellom Vanvikan og Rørvik i Leksvik kommune. Bilen, som kvinnen i 30-årene satt i, begynte å brenne etter ulykken.

- Var ute av brennende bil

- Det var veldig dramatisk på stedet. Kvinnen var allerede ute av bilen da vi ankom etter sju minutter. Folk hadde hjulpet henne ut og bilen sto i full fyr, sier lensmann Rune Halvorsen ved Fosen lensmannsdistrikt til Adresseavisen.

Den skadde kvinnen, som er fra Fosen, er ennå ikke formelt avhørt.

Nødetater raskt på stedet

Lokalt brannvesen fra Stadsbygd, Vanvikan og Leksvik rykket ut til stedet, som ligger fire kilometer fra ferjeleiet på Rørvik.

- En UP-patrulje og en ambulanse var tilfeldigvis i nærheten da ulykken ble meldt inn. De kom derfor raskt til stedet og da vår første enhet fra Vanvikan kom frem fikk de viktig informasjon med en gang, forteller Anna Karin Hermansen i Trøndelag brann- og redningstjeneste (TBRT) til Adresseavisen. Hun var vakthavende brannsjef på ulykkesstedet.

- Vi fikk umiddelbart vite at det ikke var en person i den brennende bilen. Hun hadde kommet seg ut. Dermed kunne vi konsentrere oss om å frigjøre personen som satt fastklemt, sier hun.

Fryktet spredning av brann

Noen minutter senere kom brannbil fra Stadsbygd, og de begynte med slukking av den brennende bilen.

- Det er uvanlig at biler som står i brann eksploderer, men det kan oppleves som dramatisk. Det blir veldig varmt og vi fryktet også at brannen ville spre seg til den andre bilen hvor det satt en person fastklemt, sier Hermansen.

- Klippet opp kjøretøyet

Brannvesenet valgte også å trekke den ene ulykkesbilen unna for å unngå spredning. Å ta ut person som sitter fastklemt er noe brannvesenet jevnlig øver på.

- Brannvesenet i Norge har blitt god på dette. Man klipper opp kjøretøyet på strategiske plasser og fester fronten og bakenden til for eksempel autovernet. Deretter trekker man bilen fra hverandre. Det er skånsomt både med tanke på pasient og bil, sier hun.

Hun mener denne metoden går veldig raskt og sikrer at pasienten blir frigjort så fort som mulig.

- Det var et godt samarbeid mellom nødetatene på stedet, fastslår hun.

- Kom over i feil kjørebane

Politibetjent Øystein Braseth i utrykningspolitiet på Fosen opplyste etter ulykken at den ene bilen hadde kommet over i motsatt kjørefelt før frontkollisjonen, som skjedde i en 80-sone.

- Det var store skader på begge kjøretøy, og det var full overtenning da vi kom til ulykkesstedet, sa han.

Patruljen til Braseth var den første som kom til stedet.

Etterforskningsleder Roy Hoøen ved Fosen lensmannsdistrikt opplyser til Fosna-Folket at det trolig var bilen til 18-åringen som kom over i feil kjørebane forut for frontkollisjonen.

- Foreløpige undersøkelser tyder på at det var bilen til den forulykkede som kom over i feil kjørebane. Det er mye etterforskning som gjenstår og dette er ingen endelig konklusjon, sier Hoøen.