«Lurer du på ka som skjer heim?», skriver arrangørene bak nordtrøndertreffet i Trondheim på Facebook.

Det kan utvandrete nordtrøndere få svar på den 9. februar. Da kommer nordtrønderske bedrifter og organisasjoner mannsterke til Trondheim for å holde appell til de som kan tenke seg å flytte hjem igjen.

Les også: En av de viktige avgjørelsene vi står overfor i 2016 er om trøndelagsfylkene skal slå seg sammen. (Kronikk)

Fant arbeidsgiver på treff

- Funker det?

- Det har funket, ja. Vi har konkrete eksempler på folk som har kommet i kontakt med ny arbeidsgiver på treffet, og flyttet hjem igjen, sier en av initiativtakerne og partner i Ofag, Jo Kristian Kvernland.

Tidligere har de hatt treff i Oslo, dette er første gang de kommer til Trondheim.

- Det er mange nordtrøndere i Trondheim som er interessert i å vite hva som skjer hjemme. I tillegg er det mange nordtrønderske bedrifter som er ute etter kompetent arbeidskraft med de rette kvalifikasjonene. Noen ganger kan det være enklere å nå disse i storbyene, sier Kvernland.

Les også: Vil ha et stort og sterkt Trøndelag

Håper 100 kommer

Han legger til at det også er mange som ønsker å flytte til barndomsstrøk når de stifter familie. Dette treffet kan hjelpe folk å finne fram i jungelen av jobbmuligheter.

- Det er i hovedsak et sosialt treff og en møteplass for nordtrøndere i Trondheim, som vi håper kan bli en tradisjon, sier Kvernland, som sier han er fornøyd om det kommer 100 personer på arrangementet.

- Og får vi én person til å flytte hjem igjen, er det en suksess vil jeg påstå, sier han.

Følg Adresseavisen på Facebook,Instagram og Twitter.

Steve Cooling kommer

Arrangementet er et uformelt treff for nordtrøndere over 20 år. Arrangører er Kortnebbgåsa ve & vel, Ofag og JOBBiNT.

NTE, Nord-Trøndelag fylkeskommune, Vikna næringsforening, Fylkesmannen i NT, Trønder-Avisa, Sparebank1 SMN, Helse Nord-Trøndelag, Overhalla-gruppen, Accurate Care, Multiconsult, Kompetansekraft Verdal, Intro Trainee, NærUng, med flere vil ha egne stands med informasjon om hva som skjer i hjemfylket.

Etter treffet blir det gratis konsert med Steve Cooling fra Flatanger.