Arbeiderpartiet har gjort et brakvalg i en rekke kommuner i Midt-Norge. I fire kommuner får de rent flertall.

I Meldal ligger partiet an til å få 55,4 prosent av stemmene. Det gir Ap 11 av de 19 plassene i kommunestyret.

- Nå skal det fintelles først, men om resultatet står seg, vil det være det beste valget for Meldal Ap siden 1971. Det er ganske formidabelt, og langt over det jeg hadde håpet på, sier ordfører Are Hilstad, som nå sikter mot fire nye år.

- Jeg tror vi har drevet en god valgkamp, og en god politikk de fire årene som har gått. Det har folk åpenbart lagt merke til. Vi har holdt løftene våre, og opptrådt ordentlig og etterrettelig, sier Hilstad.

Sjekk valgresultatet i din kommune her.

Storeslem

Gnisninger mellom tettstedene i Meldal har tradisjonelt satt sine spor i politikken. De siste årene har vært relativt fredelige, mener Hilstad, som også har møtt protester etter at han utvidet eiendomsskatten til også å gjelde privatboliger og hytter.

- Jeg tror vi har evnet å "se" hele kommunen, sier han.

Også i nabokommunen Snillfjord har Ap gjort storeslem med 56,2 prosent av stemmene, Det gir ni av 17 seter i kommunestyret.

På Frøya fikk partiet 49 prosent av stemmene, men ligger likevel an til rent flertall også her med 12 av 23 seter i kommunestyret. 49 prosent ble resultatet også i Holtålen, men her får partiet bare sju av 15 plasser i kommunestyret.

I Nord-Trøndelag er Grong den sterkeste Ap-kommunen. Der har partiet fått 51 prosent av stemmene og ni av 17 plasser i kommunestyret.

Rent Sp-flertall

Nord-Trøndelag er også kjent som en massiv Sp-bastion. På Høylandet fikk partiet 63 prosent av stemmene og 12 av 19 representanter i kommunestyret. Nesten like bra gikk det i Namdalseid med 60 prosent, og i Overhalla med 56,7 prosent.

Felleslista med KrF ga Sp en oppslutning på 58,2 prosent i Fosnes, og samarbeidslista i Røyrvik oppnådde 62,6 prosent.

Også i Sør-Trøndelag sikret Sp seg rent flertall i én kommune: 68,1 prosent av tydalingene stemte Sp, mens resten stemte på felleslista til Ap og SV.