Han satte seg ned og fotograferte den unike hendelsen på 30 centimeters avstand.

Solem har hytte ikke langt fra Storvatnet i Leksvik, og det var her han støtte på hoggormen som hadde tatt ei mus , og var i ferd med å svelge måltidet.

– Vi ser hoggorm dann og vann, og er ganske vant med det. Vi er vel komfortable med at det er hoggorm i nærheten. Men vi har barnebarn, og oppdager vi den i nærheten av hytta, putter jeg ormen i ei bøtte og kjører den noen kilometer vekk, sier Solem.

Han betegner det som flaks at han kom over hoggormen akkurat etter at han hadde tatt byttet sitt.

Det er hoggormeksperten Dag Dolmen ved Vitenskapsmuseet NTNU enig i.

Ti mus i sesongen

– Hoggormen setter til livs ca. 10 mus i sesongen, så du skal ha litt flaks for å komme over en slik situasjon, sier Dolmen. Mus står som nummer en på hoggormens meny.

Dolmen antar at det blir en sommer med ganske mye hoggorm , og baserer det på at det har vært en vinter som har vært gunstig i forhold til overlevelse for disse skapningene. Men den spiser også spissmus, frosk og firfirsler.

– Det er ikke så rart at Solem kommer over hoggorm på Fosen - dette er et område med en del orm. Det samme gjelder Bymarka i Trondheim, sier Dolmen.

200 bitt i året

Han mener det liten grunn til å frykte hoggormen, selv om den til en viss grad kan være farlig for noen.

– Den kan jo bite, og kan være farlig spesielt for små barn. Det registreres omtrent 200 hoggormbitt i året i Norge. Statistisk dør en person hvert tiende år av slike bitt, opplyser Dag Dolmen.