Denne uken lanserte AtB en ny app som lar deg vite når bussen kommer til din holdeplass.

Appen har fått det klingende navnet Atb Sanntid.

- Appen inneholder samme informasjon som du finner på sanntidstavlene ved enkelte bussholdeplasser, men nå har du den informasjonen tilgjengelig hvor som helst og når som helst, sier kommunikasjons- og markedssjef Grethe Opsal i AtB

Viktig og riktig

I tillegg er reiseplanleggeren Bussorakelet, som tidligere kun var tilgjengelig på AtBs hjemmesider og via en SMS-tjeneste, integrert i appen.

Det har versert mange lignende apper opp gjennom årene, blant annet den populære Bartebuss-appen.

Disse appene har eksistert med AtBs tillatelse og de vil ikke forsvinne nå når AtB kommer på banen med sin egen variant.

- Det viktigste for oss er at de som reiser med AtB får riktig informasjon. Om det kommer fra oss eller via andre er ikke så viktig, men med egen AtB-app kan vi i hvert fall garantere at vår informasjon stemmer med oppdatert ruteinformasjon. Dette har vi ingen garanti for i forhold til andre apper, da det til enhver tid er avhengig av at den som har utviklet appen gjør oppdateringer, sier Opsal.

Mobilletten oppgradert

Samtidig som AtBs sanntidsapp ble lansert, har mobilletten fått seg en oppgradering.

Nå er det blant annet mulig å:

  • Kjøpe periodebillett i Stor-Trondheim

  • Kjøpe enkeltbillett på de viktigste pendlerstrekningene fra Stjørdal, Orkanger/Fannrem, Støren og ​Hommelvik.

  • Mulighet for å velge favorittbillett.

- Mobilletten fungerer i all hovedsak som tidligere, men ser litt annerledes ut ettersom at du kan nå velge mellom flere typer billetter, sier Opsal.