Det var lørdag formiddag i 12-tida at fotografen ble vitne til en bil med en spesiell last på en tilhenger.

- Jeg kjørte opp Klettbakkene da jeg så denne lasten som sikkert var nærmere tre meter høy. Jeg tenkte at dersom det blir bråstopp, så ville det fly hestevogn-deler overalt. Jeg kjørte forbi på toppen av bakken, og da så jeg en del mindre deler som bare lå hulter til bulter oppi resten av vogna, sier vitnet, som ønsker å være anonym.

- Reagerte med en gang

Bilen med hengeren holdt en hastighet på rundt 80 kilometer i timen.

- Dette var en rett strekning, så det vinglet ikke frem og tilbake. Men den gamle hestevogna var høy, og karmene var ganske lave, sier han.

- Jeg reagerte med en gang, og jeg ville ikke ha kjørt rundt med en slik last. Det virket ikke som det var godt nok sikret, sier vitnet.

- Trolig stanset

Operasjonsleder Ebbe Kimo i Sør-Trøndelag politidistrikt vil ikke felle noen dom basert på bildene han har sett.

- Jeg er usikker på om lasten er forsvarlig sikret. Vi hadde trolig stanset og kontrollert hengeren med tanke på faststropping av innholdet, sier han.

Det er et krav at lasten skal være festet slik at den ikke forskyves i noen retning.

- Det kan nok være en aktuell problemstilling i dette tilfelle, særlig fordi det ikke er høye karmer på hengeren, understreker Kimo.

Bruk kalkulator

Når det gjelder tilhengere og last er det ellers vekt, breddebegrensninger og den tillatte totalvekten som er interessant for politiet.

- Det ser ikke ut som om lasten stikker ulovlig ut over tilhengerens bredde i dette tilfellet. Så vidt jeg kan se ut av bredden på vogntoget, så har fører sikt bakover ved hjelp av sine originale sidespeil, sier Kimo.

Han oppfordrer bilister til å benytte tilhengerkalkulatoren til Statens vegvesen på vegvesen.no før de legger ut på veien.

Adressa.no har mottatt mange tips og bilder av usikret, farlig eller merkelig last på midtnorske veier.  Send dine tips til webred@adresseavisen.no og les et utvalg av tidligere artikler her:

adressa.no-tipser