Helgens julebord for nærmere 1000 gjester fra 50 forskjellige bedrifter må dermed avlyses, opplyser hotelldirektør Rune Sagen.

Hotellets kurs- og konferansedel ser ut til å ha fått betydelig mer omfattende skader enn først antatt.

– Det er røyk- og vannskader. Flammene har smeltet døra inn til konferansesalen. Inne i selve salen er det betydelige vannskader, og gulvet må delvis rives opp og skiftes. Vi må også sørge for rensing av lokalene, sier direktør Rune Sagen.

LES PÅ ADRESSA PLUSS: Kieglekroa var vannhull i 52 år

Lageret hotellet har av bord og stoler til store arrangementer, er også brent opp.

Håndverkere vil gå i gang med konferansesalen allerede mandag.

– Vi håper å være i full drift neste fredag, sier Sagen.

Alle rommene intakt

Den gode nyheten for Thon Hotel Prinsen er at hotellrommene kom velberget fra brannen.

– Alle 81 rommene ved hotellene er åpne, og vil kunne tas i bruk allerede i ettermiddag, sier Rune Sagen.

Hotellet hadde 60 gjester da brannen i Kieglekroa brøt ut. Ifølge hotellledelsen gikk evakueringen smertefritt. Hotellet hadde en ansatt på vakt, og prosedyrene i forbindelse med evakuering ble fulgt. I tillegg var representanter fra Securitas på plass i løpet av minutter. Hotelledelsen kom også raskt til stedet. De evakuerte ble transportert til Royal Garden i to busser.

– Vi føler at vi var godt koordinert med politi og brannvesen. Jeg vil gi ros til våre ansatte, sier Rune Sagen.

Skader for millioner

Uten at man kan antyde noe beløp i forhold til skadene i brannen, er det ingen tvil om at det dreier seg om mange millioner kroner.

– Det er bygningsmessige skader, inventar og det er avbrudd i driften i den beste julebordssesongen. Vi lider et et stort tap, sier Rune Sagen.

For Kjetil Dalseide, daglig leder av Kieglekroa, var det ei tung natt og formiddag. Kroa var nettopp pusset opp for én million kroner.

– Dette går tungt innpå meg. Vi har brukt mye penger, folk trivdes i de nyoppussede lokalene og tilbakemeldingene var gode. Vi er en fin gjeng ansatte, men nå må vi ta vare på hverandre, sier Dalseide.

Tungt: Daglig leder i Kieglekroa Kjetil Dalseide opplevde nattens brann som spesielt trist og tung. Foto: Stein Bjøru