På nyttårsaften ble mannen varetektsfengslet i fire uker, hvorav to med brev- og besøkskontroll. Begrunnelsen var bevisforspillelsesfaren. Etter det Adresseavisen erfarer skal det være en nær relasjon mellom mannen og den fornærmede jenta. Det angivelige overgrepet skal ha skjedd i en kommune i Sør-Trøndelag i mellomjula.

Tok betenkningstid

Fengslingsmøtet i Sør-Trøndelag tingrett gikk bak lukkede dører. Siktede tok betenkningstid etter at han fikk fengslingskjennelsen, opplyser Tone Nilsen Skålevik, mannens forsvarer.

– Hvordan stiller han seg til siktelsen?

– Han erkjenner delvis straffskyld, sier forsvareren.

Politiinspektør Jarle Wikdahl ved Sør-Trøndelag politidistrikt, opplyser at mannen er siktet for seksuell omgang med barn under 16 år. Hvilken type seksuell omgang det skal være snakk om og hvordan forholdet ble kjent for politiet, ønsker politiinspektøren ikke å opplyse om av hensyn til etterforskningen.

– Kan det være snakk om flere fornærmede i saken?

– Så langt er det ingen holdepunkter for det. Men det er noe vi undersøker, sier Wikdahl.

Dommeravhør

Mannen ble pågrepet i Trondheim onsdag ettermiddag. Både mannen og jenta er imidlertid bosatt i en kommune utenfor Trondheim. Det angivelige overgrepet skal ha skjedd på en privatadresse.

Den fornærmede jenta var på tidspunktet for varetektsfengslingen ennå ikke avhørt. Dette vil trolig skje i et dommeravhør i løpet av kort tid. Politiet skal likevel ha gjennomført avhør av andre vitner i saken. Disse skal etter det Adresseavisen erfarer ha kommet med opplysninger som gjorde at politiet fant det nødvendig å be om varetektsfengsling av mannen. Vitnene skal ha vært i huset da det angivelige overgrepet fant sted.