Politimannen har hevdet at han ikke kunne se kvinnen som lå og sov utenfor politistasjonen i Verdal.

Bilen han kjørte var da under utrykning, og politimannen kjørte over kvinnen med både for- og bakhjulene før han stoppet. Hendelsen skjedde natt til mandag forrige uke.

- Politimannen har opplyst til oss at han plutselig oppdaget at noe var under bilen, og at han deretter stanset, sier Thomas Nordberg ved Spesialenheten for politisaker til adressa.no.

- Full rekonstruksjon

Spesialenheten har etter ulykken forsøkt å undersøke hvorvidt det var mulig for politimannen å se kvinnen før han kjørte over henne.

Tirsdag rekonstruerte de hendelsen utenfor politistasjonen i Verdal, for å se om kvinnen ble liggende i dødvinkelen foran politibilen da garasjeportene på stasjonen åpnet seg.

- Vi hadde en full rekonstruksjon i går, hvor vi la en person på bakken foran politibilen. Vi vil nå analysere undersøkelsene som ble utført, før vi kan komme med en konklusjon, sier Nordberg.

Vil gi svar

Det er disse undersøkelsene som vi gi svar på om politimannen kan belastes for å ha kjørt på kvinnen.

Spesialenheten har tidligere i etterforskningen avhørt politimannen og kvinnen som ble påkjørt, i tillegg til en politimann som var i politibilen.

De har også sikret seg videoovervåkning fra stedet, som viser hendelsesforløpet. Overvåkningsbildene viser blant annet hvor både politibilen og kvinnen var da garasjeportene åpnet seg.

Etter at Spesialenheten gikk gjennom disse bildene forrige uke, valgte de ikke å beslaglegge førerkortet til politimannen som kjørte over kvinnen.