Klokken var rundt fire natt til mandag da avisbudet leverte avisa i postkassen ved en bolig på Hølonda. Da han rygget bilen ut fra gårdplassen, så han plutselig en mann med en lommelykt inne på soverommet.

- Mannen viftet med en maglite. Den første tanken min var at han kanskje trengte hjelp. Så jeg kjørte bilen inn på gården igjen. Da så jeg at han gikk ut på terrassen, så jeg gikk imot ham og fortalte at jeg er avisbud og hadde levert avis. Plutselig sto han med salongrifla i hånda rettet mot meg, hevder budet.

- Nå dør jeg

Adressa.no møtte i formiddag avisbudet, som er tidlig i 40-årene, hjemme i Trondheim. Han er forteller at han er redd etter situasjonen som han oppfattet som meget truende.

- Jeg tenkte at nå dør jeg. Jeg ble livredd. Jeg måtte for Guds skyld ikke gjøre noen brå bevegelser eller snakke høyt, slik at han skulle føle seg truet og trekke av.

Avisbudet mener det tok mellom 10 og 15 minutter hvor han forsøkte å forklare mannen at han faktisk var avisbud.

- Først da gikk det opp for ham at jeg var avisbud, og da senket han geværet.

- Plutselig sa han; jeg er ikke syk, jeg er ikke syk. Så spurte han: Kan jeg også bli avisbud? hevder avisbudet.

Skalv

Avisbudet oppfattet mannen som veldig ustabil. Han holdt praten i gang mens han trakk seg rolig tilbake til bilen og kjørte bort.

- Jeg skalv så ille at jeg ikke klarte å kjøre.

Ettersom han ikke hadde med seg mobiltelefon, måtte han finne folk som kunne hjelpe ham med å ringe politiet. Da politiet kom til stedet med en sivilbil ble han med og viste frem hvor episoden hadde skjedd.

- Vi ventet sikkert én time før det kom væpnet politi i blant annet en pansret bil og med hundepatrulje.

Budet forteller at politiet kjørte den pansrede bilen til gårdsplassen med lysene rettet mot huset.

- De forsøkte å ringe mannen, men fikk ikke tak i ham. De satte på blålys og ropte i en mikrofon «bevæpnet politi, huset er omringet, kom ut». De gjentok det flere ganger. Etter hvert kom han ut, forteller budet.

- Gruer meg

Mannen ble kjørt bort til stedet der budet befant seg.

- Da gjentok mannen flere ganger: «Jeg visste ikke at han var avisbud». Så forklarte han at han var i krangel med en annen person som skal ha truet med å ta ham.

Budet forklarte politiet at han ble redd.

- Jeg gruer meg til å besøke dette huset i morgen. Jeg vet ikke om han bærer nag til meg fordi jeg varslet politiet. Det var en skremmende opplevelse som satte dype spor, sier budet til adressa.no.

Ikke pågrepet

Politiet tok beslag i salongriflen til mannen. Saken skal etterforskes av Melhus lensmannskontor.

- Mannen har forklart at han hadde sagt opp avisa og ikke hadde ventet noe avisbud på døra. Han har sagt at det ikke var avisbudet han fryktet, men andre. Han ble ikke pågrepet, men vi har tatt fra ham våpenet, sier etterforskningsleder Grethe Fossum ved Melhus lensmannskontor.

Mannen som truet avisbudet sier til adressa.no at han ikke kjenner seg igjen i mye av hendelsesforløpet slik avisbudet har beskrevet det. Han opplyser at han hadde våpen i hånda, fordi han trodde at det var en annen, som han føler seg truet av, som kom på gårdsplassen.

- Men jeg har aldri siktet på han og det tok et par minutter fra han kom til jeg la fra meg våpenet, hevder han.

- Jeg har heller ikke noe abonnement på avis og tidspunktet harmonerer ikke med når avisa normalt kommer i dette området, så jeg tenkte ikke på at det kunne være noe avisbud, legger han til.

Væpnet politi rykket ut til Hølonda etter melding om at et avisbud var blitt truet med ei rifle. Foto: Henrik Sundgård