Politiet venter fortsatt på obduksjonsrapporten etter barnedødsfallet i Vanvikan i slutten av november.

Foreldrene siktet

- Vi har ennå ikke fått beskjed fra St. Olavs hospital om når den endelige obduksjonsrapporten kan være klar, sier lensmann Gunnar Solli til NTB.

En ett år gammel gutt ble funnet død i sitt hjem i Vanvikan i Nord-Trøndelag 27. november i fjor. Både guttens far og mor er siktet for medvirkning til legemsbeskadigelse med døden til følge.

De ble løslatt fra varetekt i desember, men siktelsene er opprettholdt. Leksvik-lensmann Gunnar Solli kan ikke svare på når det eventuelt blir tatt ut tiltale i saken.

- Vi må samle alle bitene først, og vi må ha den endelige obduksjonsrapporten, sier han.

Utelukket stump vold

Den foreløpige obduksjonsrapporten utelukket at barnet døde av stump vold. Men den fant heller ikke en sannsynlig naturlig eller medisinsk dødsårsak, og utelukket ikke kvelning eller forgiftning.

Det kan ta opp til tre måneder å analysere prøver som kan bekrefte eller avkrefte slike mistanker, ifølge politiet.

- Stor belastning

- For guttens mor er den lange ventetiden en stor belastning, sier morens forsvarer, Tore Angen, til NTB.

- Ikke bare har hun mistet sønnen sin, hun blir også beskyldt for å ha noe med dødsfallet å gjøre. Hun vil bare bli ferdig med denne saken og få den ut av livet, sier han.

Det har vært lite informasjon å få fra politiet om utviklingen i etterforskningen, sier Angen.

- Mitt inntrykk er at de bare går og venter på obduksjonsrapporten. Går det som vi tror blir saken henlagt når den ligger på bordet, sier han.

Tilsynssak

Samtidig har fylkesmennene i Nord- og Sør-Trøndelag åpnet en omfattende tilsynssak for å finne ut hva slags oppfølging småbarnsfamilien fikk.

Både Leksvik kommune, Fosen barneverntjeneste og det distriktspsykiatriske senteret, som ligger under St. Olavs hospital, er bedt om å redegjøre for sin kontakt med familien.

- Vi er fortsatt i en kartleggingsfase. Vi har fått inn svar fra alle tre virksomheter. Men det er vanlig i slike saker at vi trenger to runder med innhenting av informasjon, sier Marit Dypdahl Kverkild, fylkeslege i Nord-Trøndelag, til NTB.