I 12-tida fredag formiddag ble det gitt fellingstillatelse på en bjørn i Steinkjer. Bakgrunnen var fire søyer dokumentert drept av bjørn.

- Jaktlaget har vært ute i natt og de kom inn i morges. Det hadde blitt funnet ti nye kadaver, og enkelte var nyere enn de som ble funnet dagen i forveien, forteller naturforvalter Linn Aasnes ved Steinkjer kommune.

Spiser jur og brystfett

Jaktlaget består av jegere fra både Steinkjer og Snåsa, og det er mye erfaring blant jegerne.

- Det er mye som tyder på at bjørnen har holdt til i Brannheiklumpen, og gått sørvest mot Storokssætra. Kadavrene lå på rekke og rad mellom Storokssætra og Meldalselva, forteller Aasnes.

Bjørnen som er på ferde i Steinkjer er litt spesiell med tanke på hvordan han skader sauene. Det vanlige er at de går etter jur og brystfett, noe som også er gjort i dette tilfellet.

Det som er spesielt med denne bjørnen er at den ikke i like stor grad slår og tar nesebitt, forteller Aasnes.

- Jeg har sett bilder fra Statens naturoppsyn, og de var brutale. Det er snakk om store dyrelidelser og påkjenning for de som går og leter, sier hun ærlig.

Måtte hente sauer ved skytefelt

Klokka 15.00 skulle jaktlaget ha et møte hvor det ble lagt en plan videre.

- En god del sau har blitt presset ned mot Giskås skytefelt. Sauebønder har måttet hente dyrene sine og kjøre dem til et annet sted. Det er tydelig at det er mange lam som går uten mor, mener naturforvalteren.

De ti nyeste kadaverfunnene vil ikke bli verifisert tatt av bjørn av Statens naturoppsyn med det første. Jaktlaget tror bjørnen kan komme tilbake til kadaverstedene, og ønsker ikke at folk skal trampe i området.

- Vi lar dem ligge så lenge, og så får vi bestemme senere hva vi skal gjøre med dem, sier hun.

Fellingstillatelsen går ut onsdag 17. juli klokken 12.