I forrige uke ble livet til Dag Olsen og sønnen Ivar snudd på hodet. Huset de to bodde i på Ryskogen i Bjugn kommune begynte å brenne og ble totalskadet.

Dermed sto Dag og Ivar Olsen uten hjem og klær. Men så fikk de oppleve støtten fra folket i Bjugn.

Enorm støtte

To dager etter brannen, opprettet Robin Jenssen en Facebook-side med navnet «Støtteaksjon for Dag og Ivar Olsen». På knappe seks dager fikk siden 4421 medlemmer som vil hjelpe Dag Olsen og sønnen.

De har blant annet fått XBox 360 og fotballsko til gutten, to års husforsikring og baderomsinnredning når det nye huset står klart, gavekort fra diverse butikker, møbler, klær, frivillig arbeidskraft og mye mer.

Det er også opprettet en egen støttekonto for de to som mistet hjemmet sitt. Torsdag går kveld  var beløpet på 64 450 kroner.

Det var Fosna-Folket som først omtalte støtteaksjonen.

45-åringen er overveldet av den enorme støtten de har fått fra sine sambygdninger etter brannen.

- Det finnes ikke ord på hvor takknemmelig vi er. Det er rett og slett fantastisk, sier en tydelig rørt Olsen.

- Ikke vant til oppmerksomhet

Bjugningen forteller videre at det er rørende at folk viser engasjement.

- Det er utrolig å se at så mange stiller opp. Jeg er ikke en person som stikker meg fram og spør om hjelp, så det er fantastisk at så mange ønsker å hjelpe, sier 45-åringen.

Tok grep

Robin Jenssen er mannen bak den populære Facebook-gruppa. Han ble kjent med Olsen etter å ha jobbet med han i to år i kulturhuset i Bjugn, og tak umiddelbart grep.

- Jeg leste om brannen bare én time etter det skjedde. Jeg kjenner Dag fra før, og jeg visste om hans økonomiske situasjon. Derfor bestemte jeg meg for å lage en støtteaksjon og ringte umiddelbart  rundt til andre støttespillere. Vi hadde noen møter og ble enig om å sette i gang. Resten er historie, forteller Jenssen.

- Fosninger er flinke til å støtte opp

Han tror at grunnen til det store engasjementet er på grunn av at folk kjenner seg igjen.

- Jeg tror at de fleste mennesker støtter opp og tenker dette kunne faktisk ha vært dem selv. Historier som dette er hjerteskjærende, og man ser jo også engasjementet i Lærdal. Fosninger er flinke til å støtte opp om hverandre uten at statsminister eller andre kommer til bygda, sier mannen bak Facebook-gruppa.

Robin Jenssen hyller folkene som har engasjert seg i saken.

- Her ser vi gavmildhet og dugnadsånd som man bare kan drømme om. Jeg har selv sett det tidligere i form av hjelp til andre aksjoner og arrengementer og jeg må si jeg er mektig imponert av hva som bor i ei lita bygd som Bjugn, forteller Jenssen.

Han legger også til at det ikke bare er bjugningene som kommer med bidrag, men også utflyttede fosninger og folk fra andre deler av halvøya har vist sitt engasjement.

Kristian Valen viser sin støtte

Robin Jenssen har mange år i musikkbransjen, og er administrerende direktør i musikkfirmaet Dsign Music. Der har han tatt kontakt med en ikke så ukjent herremann.

- Etter mange år i musikkbransjen har jeg opparbeidet meg et stort nettverk, og jeg tok kontakt med Kristian Valen tidligere denne uken med ønske om at han kunne hjelpe til med å spre budskapet til sine venner.

Valen har også tatt turen innom Facebook-siden.

- Han tok selv kontakt med støttegruppa og la inn meldinger og oppildnet flere til å støtte opp. I tillegg tilbyr han gratis billetter og invitasjon til å bli med bak scenen for Dag og Ivar. Det er flott at kjendiser stiller opp på denne måten, sier Jenssen.

Også musiker og komiker Kristian Valen har engasjert seg i saken. Foto: Skjermdump