Mandag ble en mann i 30-årene i Sør-Trøndelag tingrett dømt for en rekke grove tyverier, hærverk, heleri, naskeri og oppbevaring av skytevåpen.

Prøvde å bruke truck

Mannen «og hans kamerat var på et tyveriraid hvor de stjal alt de kom over, også våpen», heter det i dommen fra Sør-Trøndelag tingrett.

Det mest alvorlige lovbruddet var ifølge retten at mannen prøvde å bryte seg inn i Agder og Rogaland Heimeverndistrikt sitt avlåste ammunisjonslager i Vatnetleiren i juni.

Etter å ha klippet over ledningene på overvåkningskameraet, brøt de opp en port for å komme inn til selve lageret, skriver Stavanger Aftenblad. De to sjal så en gaffeltruck for å bryte seg inn i selve lageret, men lyktes ikke.

Mannen har i retten sagt at han ikke visste at det var et ammunisjonslager.

På hytteraid

Han dømmes også for fire grove innbrudd i hytter, hvor han blant annet fikk med seg et salonggevær, ammunisjon og flere utstoppede dyr. I tillegg dømmes han for to brukstyverier, ett hærverk og ett heleri.

Han har også brutt våpenloven for to tilfeller av oppbevaring av skytevåpen uten aktverdig grunn.

Anket straffeutmåling

Det er snakk om en tilståelsesdom, og mannen ga retten en uforbeholden tilståelse.

Den dømte har anket straffeutmålingen på seks måneders fengsel, da hans medsammensvorne, som var siktet for lignende tiltalepunkter, ble dømt til fire måneders fengsel.