Denne helgen prioriterer Stjørdal-ordføreren også kjærligheten, da forloveden er hjemme fra sin jobb i Haag.

Støtteprosjekt

Mens Senterpartiets landsmøte diskuterer veien tilbake til regjering i dag, har Stjørdal-ordføreren noe helt annet på agendaen. I musikkstudioet i Selbu synger Vigdenes og KrF-politiker Øistein Teigen inn låter til et splitter nytt album.

Låtmaterialet holder han derimot tett til brystet.

- Det er gamle sangskatter, rundt ti sanger. Innspillingen er et støtteprosjekt for kulturskolen i Stjørdal. Overskuddet skal gå til utstyr i det nye kulturhuset, sier han, og letter likevel litt på sløret: «Barnatro» blir en av låtene på albumet.

- Hvorfor akkurat den?

- Det er en av mine favoritt-sangskatter. Jeg har jo vokst opp i bedehusland med søndagsskole hver uke. «Barnatro» er en sang som både jeg og Øistein synes er veldig flott.

Han er usikker på når albumet blir ferdig, men sier veien blir til mens de går. På spørsmålet om han er god til å synge, svarer ordføreren at han ikke er «en utpreget sanger».

Skyldes ikke Sp-bråket

Som politisk rådgiver i Olje- og energidepartementet var Ivar Vigdenes tidligere statsråd Ola Borten Moes høyre hånd. Han ble også nevnt som en sentral aktør i ordføreropprøret mot tidligere partileder Liv Signe Navarsete.

- Skyldes fraværet på landsmøtet bråket i Senterpartiet i fjor?

- Nei, nei, nei. Noen ganger er det ikke mulig å prioritere alt.  Jeg er i en livssituasjon der min forlovede ukependler fra Haag. Da er det verre å være på et arrangement som legger beslag på hele helgen.  I går var jeg på et arrangement på Ole Vig videregående skole og i dag er jeg her på dagtid. Vi har slitt med å finne tid til denne innspillingen, sier ordføreren.

- Det er ikke sånn at alle ordførere i hele Norge stiller på landsmøte.

- Har du planer om å komme tilbake til politikken sentralt?

- Jeg har planer om å stille til valg som ordfører videre, sier Vigdenes.

Ingen opptredener

Når albumet er klart, vet han foreløpig ikke.

- Får vi se noen opptredener etter hvert?

- Nei. Jeg har ikke tenkt å opptre på noe som helst vis, ler han.

- Det artig å være med på noe nytt og morsomt, og i tillegg støtte en god sak, sier han og vil tilbake til innspillingen.

- Jeg vil ikke avsløre mer. Du får vente i spenning.