Det er politiets utrykninger til huset i Orkanger der en 59 år gammel mann ble drept den 8. oktober, som nå blir undersøkt av Spesialenheten.

– Personene som etterforskes er to politibetjenter som var på stedet der drapet fant sted, samt en operatør og en leder på operasjonssentralen. Disse har nå status som mistenkt, opplyser etterforskningsleder Marit Storeng ved Spesialenheten for politisaker.

Spesialenheten har mandat for å etterforske saker der det er mistanke om at politifolk kan ha gjort noe straffbart i tjenesten.

Starter avhør

Storeng har nettopp fått saken på sitt bord, og har ennå ikke rukket å sette seg inn i alle detaljer da Adresseavisen snakker med henne.

–Det var Sør-Trøndelag Politidistrikt som selv meldte saken inn til oss i Spesialenheten. På bakgrunn av de opplysningene som er kommet frem ved vår gjennomgang av saken, har vi besluttet å iverksette etterforskning. Den vil i første omgang bestå av avhør av de involverte personene. Det er ikke gitt at politiet har gjort noe galt. Resultatet av etterforskningen vil enten avkrefte eller bekrefte at noen straffbart har funnet sted.

–Har noen politifolk blitt tatt ut av tjeneste i forbindelse med denne saken?

–Ikke så vidt meg bekjent.

–Kunne en annen handlemåte fra politiets side ha avverget at 59-åringen ble drept?

–Det vil jeg ikke spekulere i, sier Storeng.

Fant ingenting mistenkelig

En 26 år gammel mann er siktet for drapet på Harry Arve Nakstad. Det skal ha vært fest i leiligheten i etasjen under Nakstads leilighet om kvelden den 7.oktober. Rundt midnatt ble det ringt inn en klage på festbråk til politiet. Det er denne oppringningen siktede har oppgitt som årsak til at han angrep 59-åringen.

I tretiden om natten fikk politiet det som lensmann i Orkdal og Agdenes, Elisabeth Nermoen, kaller en vag melding som gjaldt det samme huset. Politiet rykket så ut på nytt, men forlot stedet da de ikke fant noe mistenkelig. Klokken 10.14 dagen etter fikk politiet melding om at det befant seg en livløs person i hybelhuset.

Spørsmålet Spesialenheten skal finne svar på er om politiet handlet straffbart i forbindelse med noen av meldingene.

–Vi sendte denne saken over til Spesialenheten allerede dagen etter dødsfallet og pågripelsen. Dette er en alvorlig sak der vi fikk inn flere meldinger og vi var på stedet flere ganger. Det er naturlig at Spesialenheten ser på vår håndtering av denne saken, sier politimester Nils Kristian Moe ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Spesialenheten skal etterforske politiets arbeid i forbindelse med Orkanger-drapet. Foto: GLEN MUSK