- Flyet er et totalvrak, sier Edith Irgens i Flyhavarikommisjonen.

Søndag morgen startet Statens havarikommisjon arbeidet med å frakte flyet som styrtet i Bjugn fredag ettermiddag. Tre tyske menn omkom i flystyrten. Cessna-flyet ble hentet ned fra ulykkesstedet med helikopter i halv ett-tiden i dag. Flyet skal nå fraktes i trailer til flyhavarikommisjonens lokaler i Lillestrøm for undersøkelser. Havariinspektør Edith Irgens var på ulykkesstedet i går for å forberede dagens flytting.

- Flyet er et totalvrak. Det  lå ganske samlet oppå der, selv om noen vrakdeler lå litt strødd utover, sier hun.

Irgens forteller at flyet fløy på visuelle flygeregler, men at Flyhavarikommisjonen skal undersøke hvilke andre instrumenter flyet hadde. Havariinspektøren ønsker ikke å si noe om hvilken del av flyet som traff fjellsiden først.

- Det kan fort bli spekulasjoner. Vi samler nå rutinemessig inn data fra blant annet radarer, forklarer Irgens.

Dårlig vær

Havarikommisjonen skulle egentlig starte arbeidet lørdag, men været på Fosen vanskeliggjorde dette.

De måtte ta seg inn til fots, og var ved vraket i 15-16-tiden lørdag ettermiddag.

Navnene er frigitt

Det var klokken 12.30 på fredag at politiet fikk inn melding om at et tyskregistrert småfly hadde styrtet inn i en fjellskrent ved Olden i Bjugn kommune på Fosen. Noen timer senere ble det bekreftet at tre personer omkom i styrten.

Lørdag formiddag ble navnene på de omkomne frigitt. De tre omkomne var Heiko Schmitt (49), Dr. Hermann Jacobs (56) og Dr. Jürgen Gast (58). De tre var fra Bayern i Tyskland.

Flyvraket lå vanskelig til i en fjellskrent. Foto: GLEN MUSK