- Han har blåmerker på begge overarmene etter maktbruken, sier guttens far til Avisa-ST.

Det var sent i skoletid på fredag at hendelsen skjedde på Løkken verk Montessoriskole. Gutten, som går på mellomtrinnet var på vei inn til klasserommet sitt da tilkallingsvikaren skal ha tatt tak i gutten.

– Han kleip tak i overarmene og holdt fast. Flere lærere var vitne til episoden, og vi fikk telefon fra klasseforstanderen. Vi fikk høre hva som hadde skjedd, og at denne assistenten ikke får jobbe ved skolen mer, forteller faren til Avisa-ST

- Svært beklagelig

Konstituert rektor Per Jostein Mæhla ved skolen, bekrefter hendelsen ovenfor adressa.no

- Lærerne reagerte på hendelsen, og tok kontakt med meg. Slikt skal ikke forekomme, og det er svært beklagelig, sier Mæhla. Han sier at da han skulle snakke med gutten, var han allerede hentet av foreldrene.

- Jeg fikk derfor ikke snakket med han, men jeg har vært i kontakt med foreldrene og de er fornøyd med skolens oppfølging. Vi løste situasjonen der og da, og saken er avsluttet, understreker Mæhla.

Fikk sparken på dagen

Tilkallingsvikaren får ikke lenger jobbe ved skolen etter denne hendelsen.

- Vi ser svært alvorlig på dette, og han får ikke noe videre engasjement her hos oss, sier Mæhla og legger til:

- Dette skal jo ikke forekomme, vi skal jo være profesjonelle voksne.

Da Mæhle snakket med vikaren, sa han at han brukte makten for å avverge en situasjon. Rektoren vet ikke om hendelsen førte til blåmerker.

- Vi gjennomførte ikke undersøkelser av gutten på skolen, så vi vet ikke om hendelsen førte til blåmerker, avslutter han.