Mannen, som natt til søndag ble pågrepet i en væpnet aksjon i Malvik, er løslatt etter politiavhør.

- Han har erkjent å ha truet med skytevåpen og ulovlig oppbevaring av skytevåpen. Mannen var beruset. Han husker å ha holdt i hagla, men ikke å ha avfyrt den, sier politiførstebetjent Sigmund Stenhaug ved Malvik lensmannskontor.

Ble uvenner

Mannen sov da han ble pågrepet i en storstilt politiaksjon natt til søndag. Fem bevæpnede politipatruljer og en ambulanse deltok i aksjonen, etter at en kvinne meldte fra at hun var truet av en mann med hagle i Malvik. Kvinnen er en bekjent av mannen og hadde kjørt han hjem fra en offentlig fest i Mostadmarka.

Politiet har avhørt både kvinnen og mannen.

- Det ble krangling i bilen. Mannen var beruset, sint og aggressiv, sier Stenhaug.

Mannen hadde en hagle liggende i bilen utenfor boligen han leier alene.

- De ble uvenner. Mannen gikk ut i bilen sin, hentet hagla og truet med den, sier Stenhaug.

- Redd for å bli skutt

- Den kvinnelige melderen som kjørte hjem mannen så at han tok ladegrep på haglgeværet sitt, før hun kjørte raskt fra stedet. Så hørte hun to skudd fra hagla. Hvor det ble skutt vet vi ikke, sa operasjonsleder Bjørn Handegard i Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no søndag morgen.

Kvinnen og mannen er jevnaldrende og har vokst opp sammen i Malvik. Hun ble avhørt av krimvakta i Trondheim søndag.

- Hun følte seg skikkelig truet og var redd for å bli skutt, sier Sigmund Stenberg.

Politiet har også snakket med naboer til mannen. De hørte fire skudd bli avfyrt. Politiet vet foreløpig ikke i hvilken retning hagleskuddene ble avfyrt, bare at de ble avfyrt utenfor boligen.

Ingen andre skal ha vært involvert i skyteepisoden.

Beslagla to jaktvåpen

Da mannen ble pågrepet i boligen tok politiet beslag i en hagle i huset. Dette viste seg imidlertid ikke å være hagla han skjøt med.

- Våpenet han hadde skutt med, en hagle med dobbett løp, ble ikke funnet før dagen etter, på utsiden av huset.

Begge våpnene er registrert på mannen.

- Han er ivrig jeger og har brukt våpnene på jakt. Men han hadde ikke våpenskap og oppbevarte våpnene ulovlig.

Begge haglene er nå beslaglagt av politiet og vil bli destruert. Våpenkortene er også inndratt. Ifølge Stenberg vil mannen ikke kunne eie våpen med det første.

- Han kan søke, og politiet må vurdere om han får lov å ha våpen. Men det vil han ikke få på lang tid, sier Stenberg.

Nye avhør

Politiet fortsetter med nye avhør mandag.

- Vi skal jobbe videre med saken. Så skal en jurist avgjøre hva som skjer videre, sier politiførstebetjent Sigmund Stenberg.

Mannen har ingen forsvarer.

Felte tre i veien for politiet

Politiet har fått tips om hvem som kan ha saget ned treet som sperret den eneste veien til og fra stedet hvor politiaksjonen pågikk. Politiet hørte motorsaga et godt stykke unna, men fant ikke frem til hvem som sto bak fellingen midt på natta.

- Vi vet ikke hvorfor treet ble felt over veien, annet enn at de som står bak visste at det pågikk en politiaksjon og at dette hindret politiet i sitt arbeid. Det kunne blitt behov for å få inn flere ressurser. Vi hadde en ambulanse på stedet. Vi ser alvorlig på at veien blir sperret av da, sier Sigmund Stenberg.

Politiet fortsetter også etterforskningen med å finne ut hvem som står bak denne ugjerningen.