Det var lørdag formiddag, like før 10.30, at meldingen om kollisjon mellom personbil og tog på en planovergang ved Trapeneset i Steinkjer kom. Kort tid etter ble det bekreftet at den 51 år gamle Anita Overgård omkom i sammenstøtet.

- Ingen mistanke mot togfører

I dag er Statens Havarikommisjon for transport på plass for å gjøre en befaring på stedet. Men først skal de i møte med politiet for å få deres informasjon rundt ulykken.

- Vi er ikke ferdig med etterforskningen, og skal utveksle informasjon med havarikommisjonen senere i dag. Blant annet skal vi ha nærmere tekniske undersøkelser på bilen som var involvert, og vi vurderer videre avhør. Men vi har ingen mistanke rettet mot togfører slik saken fremstår nå, sier etterforskningsleder Kjetil Ravlo ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

Befare området

Planovergangen hvor ulykken skjedde har lyd og lyssignal, men kan ikke stenges med bom. Kvinnens bil ble kastet om lag ti meter vekk i sammenstøtet, og ble liggende i grøfta med store skader. Godstoget var på vei nordover da ulykken skjedde.

- Virket signalanlegget?

- Vi har fått informasjon om alt virket som det skulle, sier Ravlo.

Det samme har havariinspektør Hans Bjørnseth i jernbaneavdelingen i Statens Havarikommisjon for transport fått. Han er på vei til Steinkjer mens han snakker med adressa.no ved 12.00-tiden.

- Vi skal ta en befaring ved overgangen. Blant annet skal vi sjekke siktlinjer og sjekke selve planovergangen. Vi har sikret oss alle logger, og vi tar sikte på å gjøre dette uten bistand fra andre, sier han.

Stengt overgang

Til Trønderavisa sier pressekontakt Thor Brækkan at planovergangen er stengt, og toget vil kjøre med redusert fart forbi stedet.

Han sier at Jernbaneverkets analyseenhet også vil gjøre egne undersøkelser på stedet i løpet av uka.

– Planovergangen vil derfor være stengt i en periode framover. Vi håper å kunne si nærmere om når overgangen kan åpnes igjen etter hvert, sier Brækkan til avisen.