Det var en kvinne og en mann i 30-årene som var involvert i den dramatiske bilulykken i Gullikstadbakkene på fylkesvei 30 i Røros mandag ettermiddag.

Kvinnen er fra Ålen, mens mannen er hjemmehørende i en annen kommune. Den omkomne var passasjer da ulykkesbilen ble kastet rundt flere ganger slik at både hun og føreren ble slengt ut av bilen.

- Kom over i feil kjørebane

Den mannlige bilføreren skal ifølge politiet ikke ha kommet alvorlig fysisk til skade i ulykken. St. Olavs Hospital opplyste i en pressemelding mandag at mannen ligger på en avdeling ved sykehuset med lettere skader.

Lensmann Ulf Ivan Vintervold i Røros sa tirsdag ettermiddag at alle pårørende ennå ikke har fått beskjed om dødsfallet. Politiet har derfor besluttet at navnet på den omkomne tidligst kan frigis onsdag.

Det lokale lensmannskontoret har ansvaret for etterforskningen, og Vintervold understreker at lokalt politi kom på vakt klokken 21 samme kveld og tok del i etterforskningen på ulykkesstedet.

- Etter vitneavhør kan vi fastslå at ulykkesbilen kjørte godt under gjeldende fartsgrense rett før ulykken. Forløpet startet med at tilhengeren begynte å slingre nedover bakkene. Både bil og henger kom derfor over i feil kjørebane flere ganger før det fatale havariet inntraff, sier han.

Havnet på taket

Lensmannen forteller at dekksporene etter bil og henger vitner om vingling i godt over 100 meter før hengeren forsvant i grøfta og bilen rullet rundt flere ganger før den havnet på taket.

– Spørsmål om tilhengeren var forsvarlig lastet og sikret er ennå ikke endelig avklart. Det ble rutinemessig tatt blodprøve av føreren, uten at det er konkret mistanke om ruskjøring, sier lensmann Ulf Ivan Vintervold.

Ulykken skjedde i Gullikstadbakkene i Røros. Foto: geir tønset
Tilhengeren ble slitt fra festet på bilen og havnet i grøfta. Foto: geir tønset
Bilen havnet på taket etter ulykken. Foto: GEIR TØNSET