- Vi fikk inn meldinger om tyske biler, klistret med teip, som kjørte forbi andre biler i svinger og på bakketopper på E6 nord for Steinkjer og i Levanger-området. Bilene tilhører antageligvis en bilprodusent som driver på med prøvekjøring, sier operasjonsleder Bård Krogstad ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

Utrykningspolitiet la seg lørdag kveld på hjul etter testbilene med en sivilbil og stoppet dem ved Krøkesberget på Skatval i Stjørdal kommune.

SE BILDEGALLERI: Slik ser bilene ut

- Beskjed om å ta det med ro

- Det var syv biler fra Ford som var på vei til Tyskland etter å ha vært på testkjøring i Sverige. Sjåførene la seg langflate da de ble stoppet. Én av bilene hadde kjørt forbi en bil på en fin strekning, så har de andre bilene fulgt etter da de nærmet seg en sving. De skjønte at det føltes ubehagelig for medtrafikantene, sier Krogstad.

Testsjåførene slapp unna med en muntlig advarsel.

- UP hadde ikke noe å utsette på kjøringen etter å ha fulgt etter dem et godt stykke, men de har fått beskjed om å ta det med ro på veien videre, sier Krogstad.

Adressa.nos fotograf på stedet sier at alle de sju tyskregisrerte bilene med kamuflasjedekor ble sjekket av fire politimenn. Han kunne fortelle at flere av bilene var merket med Ford-logoen.

- Vanlig med testkjøring i Norge

Informasjonssjef Anne Sønsteby i Ford Motor Norge er ikke kjent med at det for øyeblikket foregår testkjøring i Nord-Trøndelag.

- Men det er ikke uvanlig at man driver med vintertesting av biler nord i Norge, Sverige og Finland. Det er viktig å få testet bilene i alt fra 30 varmegrader til 25 kuldegrader.

Sønsteby har selv deltatt på flere testkjøringer.

- Det legges strenge regler om at alle sjåfører skal holde seg innenfor fartsgrensene i de forskjellige landene hvor det foregår testkjøring.